Digiturk, Eutelsat'la anlaşmasını 2021'e kadar uzattı

Eutelsat'ın W3A uydusu tarafından 7 derece Doğu'da bulunan 12 uydu transponder kullanımını 2021'e kadar uzatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Digiturk, Eutelsat ile anlaşmasını 2021'e kadar uzattı.

Açıklamada, Eutelsat Communications ile Digiturk'ün, Eutelsat'ın W3A uydusu tarafından 7 derece Doğu'da bulunan 12 uydu transponder (alıcı-verici) kullanımını 2021'e kadar uzattıkları belirtildi.

Yenilenen anlaşma ile Digiturk'ün Türkiye genelindeki uydu sahibi evlere TV, radyo ve interaktif hizmetler sağlamak için gerekli birinci sınıf kaynaklara erişimini garantilediği kaydedildi.

2000 yılında 7 derece Doğu'da hizmet vermeye başlayan Digiturk'ün bugün altısı High Definition yayın olmak üzere 170'den fazla televizyon servisi bulunduğu ve kanalların yayınının Eutelsat'ın tüm Türkiye'yi kapsayan W3A uydusu üzerinden yapıldığı dile getirilen açıklamada, "2004'te fırlatılan W3A uydusu ile Digiturk bölgedeki en büyük dijital platform haline geldi ve 2,5 milyondan fazla hane abone sayısına sahip oldu. Ayrıca, Digiturk, İstanbul'da bulunan stüdyoları için yeni programlar geliştirmek ve yeni gereksinimleri karşılamak amacıyla Eutelsat'ın diğer uydularından da kapasite kiralıyor" denildi.

Eutelsat Communications Üst Yöneticisi (CEO) Michel De Rosen, anlaşmanın yenilenmesiyle ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bugün, Eutelsat'ın 7 derece Doğu bölgesinde fırlatılışından 10 yıl sonra, Digiturk hem Avrupa'nın hem de Akdeniz bölgesinin dijital platformda kalite ve inovasyon öncüsü olmuştur. Türkiye'nin dinamik dijital video pazarında bulunan W3A'nın öncülüğünü destekleyen bu uzun vadeli kiralama anlaşmasından gurur duyuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir