Dikili'de lastik bot battı: 1 kaçak öldü

Yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu bot battı. Kaçaklar arasındaki Iraklı bir erkek boğularak öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Dikili İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken bindikleri iki lastik bottan biri batan kaçaklar arasındaki Iraklı bir erkek boğularak öldü.

13'ü batan botta olmak üzere toplam 56 kaçak, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Bademli Mahallesi, Beylik Çeşmesi Mevkii'nden sabah saatlerinde 2 ayrı lastik botla toplam 57 Irak ve Suriye vatandaşı kaçak denize açıldı. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçaklardan 14'nün içinde bulunduğu bot, kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra alabora olup battı. Kaçaklar arasındaki 40 yaşındaki Iraklı olduğu belirtilen bir erkek suda boğularak öldü. Diğer 13 kaçak ise, sahil güvenlik ekipleri tarafından son anda farkedilerek kurtarıldı. Bölgede başka kaçaklar olabileceği şüphesi üzerine arama-kurtama çalışmalarını sürdüren sahil güvenlik ekipleri, içinde 43 kaçağın bulunduğu diğer botu ise Killik Koyu'nda bulup, batmak üzereyken kurtardı. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilecek.