Dindar görünümlü din tüccarı

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın "dindar nesil" sözlerini eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "dindar nesil" sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan bir bölücüdür. Recep Tayyip Erdoğan'ı dindar olarak görmek bütün dindarlara yapılmış en büyük hakarettir. Recep Tayyip Erdoğan dindar görünümlü bir din tüccarıdır" diye yanıt verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltti.

46 dakikanın 45 dakikası CHP ve Kılıçdaroğlu'nu konuştu

Başbakan Erdoğan'ın ilginç bir ruh hali olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, "Geçen hafta genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Konuşma 46 dakika. 46 dakikanın 45 dakikası CHP ve Kılıçdaroğlu. Bu konuşmada 34 kez CHP, 12 kez de Kılıçdaroğlu'nu söylüyor. Yani her dakikada en az bir kez ya CHP ya Kılıçdaroğlu diyor. Niye CHP'ye bu kadar saldırıyorsun? CHP'den korkuyorsun. Korkacaksın Recep Tayyip Erdoğan. O kadar ki frenleri tutmuyor. 40 yıl önceki İnönü'ye gidiyor. İnönü'ye de saldırıyor. Yunan ordusunun bir generali vardı, Trikopis, Trikopis bile bu kadar İnönü ile uğraşmadı, pes yani. Bunlar postmodern diktatördür" dedi.

Erdoğan bir bölücüdür

"Recep Tayyip Erdoğan bir bölücüdür. Toplumu böler" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "Toplumun fay hatları varsa o fay hatlarına müdahale etmek, tetiklemek, deprem yaratmak.Bir yerde mezhepçilik mi var, onu mu yapmak gerekiyor, Recep Tayyip Erdoğan orada, mezhepçilik yapar. Bir yerde etnik olayı kaşımak mı lazım, Recep Tayyip Erdoğan orada, onu kaşır. Bununla oy toplamaya çalışır" şeklinde konuştu.

Bütün dindarlara yapılmış en büyük hakaret

Recep Tayyip Erdoğan'ı dindar olarak görmenin bütün dindarlara yapılmış en büyük hakaret olacağını savunan Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan dindar görünümlü bir din tüccarıdır" dedi. Irak'ta 1.5 milyon insan katledilirken Başbakan'ın sesinin çıkmadığını ileri süren CHP Genel Başkanı, şunları söyledi:

"Şimdi dindarlık taslıyor bana. Senin dindarlığını senin din tüccarlığını ben bu millete öğreteceğim. Sen din tüccarısın. Ticaretin dindir senin. Dindar adam helal nedir, haram nedir bilir, dindar adam ahlaklı olur, yalan söylemez, iftira atmaz, fitnenin peşinde koşmaz dindar adam. Vatan sevgisi vardır, bölücülük olmaz, fitne olmaz dindar adamda.

Sen 40 yıl önce Allah'ın rahmetine kavuşmuş insanlarla oturmuşsun savaş ediyorsun. Bunların dindarlığı farklı bir dindarlık. AKP'lileri kastediyorum, hepsini değil yalnız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarını."

Deniz Feneri'ni dindarlık adına yaptılar

Deniz Feneri davasını hatırlatan CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Deniz Feneri davasını biliyoruz. Yolsuzlukları biliyoruz. Ne adına yaptılar, dindarlık adına yaptılar.

Deniz Feneri'nde bağış, kurban paraları hangi yöntemle toplandıysa din tüccarlığı Recep Tayyip Erdoğan da şimdi oyları din tüccarlığı ile toplamak istiyor. İkisi de aynı.

Eğer bizim insanımızın güzelliğine inanıyorsak insanımız dindarlığı ile de güzel, ona da saygı duyacağız.

Her yurttaşın inancı bizim başımızın üstündedir."

Gençliğe hitabe polemiği

"Bunlar din ticaretinden başka bir yola sapıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini yasakladılar. Deprem oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında biz faşing mi yapıyoruz? Siz bunu yasakladınız. Deprem oldu dediniz aynı akşam koşa koşa düğünlere gittiniz. 19 Mayıs törenlerini de iptal ettiler. Andımızdan rahatsız oldular. Andımızın hangi cümlesi, hangi sözü senin psikolojisini bozuyor.Arkasından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesine kafaya taktılar. Recep Tayyip Erdoğan çık Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinden hangisinden, hangi kelimeden, hangi cümleden rahatsız oluyorsan çık, milletin önünde söyle."

Yüreğin varsa kaldır bakalım

"Açıkça da meydan okuyorum" diyerek Başbakan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan yüreğin varsa, becerebiliyorsan çık kaldır bakalım, nasıl kaldıracaksan.

Dikkat edin saldırılar bu ülkenin bağımsızlık sembollerine yapılıyor. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı sonrasında elde ettiği değerlere saldırı yapılıyor. Çok bilinçli saldırı. AKP'nin iki yüzünü anlatmalıyız. Bunlar batının egemen güçlerinin taşeronluğuna soyundular" şeklinde konuştu. "Bunlar postmodern diktatörler" diyen CHP Genel Başkanı, vatandaşlara şu soruyu sordu:

"Vatandaşlara soruyorum Kendinize iki soru sorun. Ben Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz bir şey yazarsam başıma bir şey gelir mi? İki; benim telefonlarım dinleniyor mu, hayır diyemiyorsanız bu ülkede sağlıklı bir demokrasi yok. Temel neden bu iki soru."

Erdoğan benim senden korkum yok

Başbakan'ın genişletilmiş il başkanları toplantısında, "Kılıçdaroğlu artık mercek altındasın, adım adım aldığın nefes bile ülkede takip ediliyor" dediğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Pervasızlığa bakar mısın, densizliğe bakar mısınız, ahlaksızlığa bakar mısınız.Amaçları ne, Türkiye'ye korku salmak. Recep Tayyip Erdoğan benim senden korkum yok. Ama sana bir sorum var. Sende ahlak kalitesi kırıntısı var mı, yok mu" diye sordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir