Dink ölümünün ikinci yılında anıldı

Gazeteci Hrant Dink saat 15.00’te Agos Gazetesi’nin önünde düzenlenen törenle anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İki yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Şişli'de öldürüldüğü yerde anıldı.

Halaskargazi Caddesi'ndeki Agos gazetesi binası önünde düzenlenen törende, Hrant Dink'in öldürüldüğü saat 15.00'de saygı duruşunda bulunuldu, ardından Ermeni çalgısı "duduk" çalındı.

Katılımcılar adına açıklama yapan Sanatçı Halil Ergün, bu toprakların her zaman ölümlerle beslendiğini savundu.

Türkiye'de adaletin alması gereken daha çok yol bulunduğunu vurgulayan Ergün, "Hrant Dink, bu toprağın yerlisi ve sahibiydi. İnsanları kucakladı ve bizden biri olarak konuştu. Dink, Türkiye'de değişik kültürleri, zenginlikleri ortaya çıkarttı. Halkların kardeşliğini savundu. Hrant Dink'in öldürülmesini engelleyemediğimiz için bu toprağın Ermenilerinden özür diliyoruz" diye konuştu.

Törene, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kızları Delal ve Sera, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal'in aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, sanatçılar Leman Sam, Mustafa Alabora ve vatandaşlar katıldı. 

Dün mezarı başında anıldı

Dink'in Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törene, eşi Rakel Dink, kızları Sara ve Delal, oğlu Ararat, Dink'in kardeşleri, yakınları, aralarında Ali Bayramoğlu, Etyen Mahcupyan'ın da bulunduğu gazeteci meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada, Gedikpaşa Kilisesi papazı Der Zaven yönetiminde ayin düzenlendi. Ayinin ardından da Dink için dua edildi.

Der Zaven, duanın ardından yaptığı konuşmada, ''İnsanlar barış için bir araya geldiklerinde kötülük kaybolacaktır. Onun için Hrant ölmedi. Nasıl ki bir tohumu toprağa verdiğimizde yeşeriyorsa bu kalabalığa baktığımızda görüyoruz ki onun ektiği fikirler zaten çiçeklenmiş bahara ermiştir'' diye konuştu. Rakel Dink, törenin ardından çocukları ve yakınları ile birlikte katılımcıların taziyelerini kabul etti.