Diş estetiği ile gençleşmek mümkün

Diş Hekimi Dr. Zogun'a göre diş estetiği yaptırarak 10 yaş gençleşmek mümkün.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diş estetiği ile 10 yaş gençleşmenin mümkün olabileceğini dile getiren Diş Hekimi Dr. Arzu Yalnız Zogun, gülüşün, yüzdeki en önemli gençlik göstergesi olduğunu anlattı. 

Zogun'a göre, 

'Gülüş tasarımında, yaş faktörü en dikkat çekici olandır. Geçen yıllarla beraber yüz hatları değişir. Yüzümüzde ufak kırışıklıklar belirirken özellikle ağız ve çene bölgesindeki ciltte gevşemeler başlar. Bu gevşeme ile dudak üstü kırışıklıları oluşur ve dişler görünmez hale gelir. Diş taşı kaynaklı diş eti çekilmesi ve zamanla eksilen dişlerin oluşturduğu aralıklar yaşlı görünüme sebep olabilir. Tamamlanmayan eksik dişler, dikey boyutu düşürür, yüz yüksekliği azalır. Konuşurken, gülerken üst dişlerin alt dişlerden daha az görünmesi de yaşlılık görüntüsü verir. Tüm bunların yanında; dikey boyutun yükseltilmesi, diş beyazlatma, pembe estetik, laminate veneer, implant, ortodonti tedavisi ve kozmetik düzenleme gibi yöntemleri kullanarak yapılan tedavi ve bakımlarla daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün olabilmekte. Dudak şekline göre yapılan diş tasarımı, diş etlerinin sağlıklı görüntüsü güzel bir gülüş için büyük bir etkiye sahiptir. Bu tedaviler her yaştan insana rahatça uygulanabilir.'

Gülüş estetiğine başlamadan önce hasta ile bir ön görüşme yapılması gerektiğine dikkat çeken Diş Hekimi Dr. Arzu Yalnız Zogun, bu ön görüşmede hastanın kişiliği, sosyal durumu, gülümsemesinde nelerden memnun olmadığı konuşulmasının yapılacak olan tedaviye yol gösterici olacağını belirtti. 

Bu aşamada yapılan incelemeler doğrultusunda bir planlama yapılır. Uygun planlama sonrasında alınan ölçüler, fotoğraflar veya videolar ile DİJİTAL SMİLE(bilgisayar destekli) sistem ile dişler üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan, hasta ağızına prova şeklinde uygulanır, hastanın yüzüne yakışan en doğru diş boyu, diş dizilimi, diş rengi tespit edilir. Bu sayede hasta yeni dişlerini değerlendirme fırsatı bulur ve tedaviye başlanır.

Tedavi süreci, kişinin ağız ve diş yapısındaki bozukluklara göre, aynı gün içinde ya da maksimum 2 ile 15 gün arasında yapılabilir. Gülüş estetiği kompleks bir tedavidir.