Dışa bağımlılığımız kalmadı

Erdoğan, askeri gemilerin Türkiye'de inşası konusunda dışa bağımlılığın artık tamamen ortadan kalktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle askeri gemilerin Türkiye'de inşası konusunda dışa bağımlılığın artık tamamen ortadan kalktığını bildirdi.

FURTRANS Grubu tarafından inşa edilen Ç-151 süratli amfibi gemisini denize indirme töreni, Tuzla'daki Anadolu Deniz İnşaat Kızakları (ADİK) tersanesinde yapıldı.

Törende konuşan Erdoğan, suya indirilecek süratli amfibi gemisinin "ülkeye, millete, en önemlisi de ülkenin huzur ve barışı adına hayırlı olması" temennisinde bulundu.

Bugün Türkiye adına büyük bir heyecan ve aynı zamanda büyük bir gururun hep birlikte yaşandığını belirten Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının etkinliğini ve caydırıcılığını artıracak süratli amfibi gemi projesi kapsamında, inşası tamamlanan ilk geminin suya indirileceğini söyledi.

ADİK tersanesinde inşa edilen çıkartma gemilerinin tamamının Türk mühendisler tarafından tasarlandığını anlatan Erdoğan, gemilerin silah atış kontrol sistemlerinin de yine milli savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN tarafından geliştirilerek gemilere entegre edildiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, bütün bunların askeri gemi inşa sanayisinde gelinen başarı seviyesini ortaya koyduğunu, gözler önüne serdiğini dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Ocak ayında ilk kaynağı yapılan geminin 7 ay gibi kısa süre içinde denize indirilme aşamasına ulaşmış olması da tersane sektörümüzün gurur verici bir başarıdır. Ülkemiz tersanelerine güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu, bu vesileyle bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Süratli amfibi gemi projesi kapsamında, ulaşılması hedeflenen yüzde 75'e varan yerli katkı oranı, sadece tersanecilikte değil, savunma sanayisinde de Türkiye'nin artık çok farklı bir konuma yükseldiğinin işaretidir. Dikkatinizi çekiyorum; denize indirme törenini yaptığımız bu gemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın ihtiyaçlarına yerli çözümler üretmek suretiyle kaynaklarımızın ülkemizde kalmasını sağlayan bir yaklaşımın da ürünüdür. Ülkemiz sanayisine, mühendis ve teknisyenlerine duyduğumuz güvenin karşılıksız olmadığını bugün karşımızda olan eser ile görüyoruz. Başkanlığını yaptığım Savunma Sanayi İcra Komitesi kararları ile büyük hedefler öngörerek başlattığımız projeler de birer birer meyvelerini vermeye başladı."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir