Dışişleri'nden önemli 'Başika' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Başika'da bulunan Türk askerlerine ilişkin açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı, Başika'da bulunan Türk askerleri hakkında açıklamada bulundu. 

Açıklamada; "Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Irak'ın Musul iline bağlı Başika bölgesinde eğitim faaliyetlerinden bulunan kuvvetlerine ilişkin açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

"DAEŞ'a karşı küresel koalisyonun kararlı bir üyesi olarak Türkiye, DAEŞ terör örgütünü bertaraf etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik müşterek çabaların daha yakın eşgüdümünü sağlamak için Irak'la işbirliğini sürdürmeye hazırdır.

Türkiye Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğini teyid etmekte ve kuzey Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadele eden Irak kuvvetleri için yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek için yakın zamanda bölgeye intikal eden koruma güçleri konusunda Irak Hükümeti ile bir iletişimsizlik yaşandığını teslim etmektedir.

Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir.

DAEŞ'e karşı mücadeleye askeri katkılarını Irak Hükümeti ile eşgüdümlemeyi sürdürecek olan Türkiye, "DAEŞ'e Karşı Küresel Koalisyon"la işbirliğini derinleştirme konusundaki kararlılığını bu vesileyle bir kere daha teyid etmektedir."