DİSK fiili toplu sözleşme sürecini başlattı

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu,"Bugünden itibaren örgütlü bulunduğumuz 58 hastane ve 20'nin üzerinde kentte fiili toplu sözleşme sürecini başlatıyoruz"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, bugünden itibaren örgütlü bulundukları 58 hastane ve 20'nin üzerinde şehirde fiili toplu sözleşme sürecini başlattıklarını bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Çekrezoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren istatistiklere göre, sendikaları Devrim Sağlık-İş'in üye sayısının bin 178 olduğunu söyledi. 

Çerkezoğlu, hastanelerde taşeron şirketlerde çalıştırılan binlerce sağlık emekçisinin e-devlet üzerinden sendikalarına üye olamadığını ve sendikasız kaldığını savundu. Tüm taşeron işçiler adına öncelikli olarak bazı taleplerinin olduğunu belirten Çerkezoğlu, şunları söyledi: 

"Taşeron sağlık işçileri hastanelerin asli ve sürekli işçileridir, iş güvencesi istiyoruz. Yılda 2 ikramiye hakkı istiyoruz. Yol parası ve yıllık izinlerimizi istiyoruz. SGK kayıtlarımıızın gerçek biçimde sağlık iş kolundan yapılmasını ve bu yolla gasbedilen sendika hakkımızı istiyoruz. Başta İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulları olmak üzere yönetimde söz hakkı istiyoruz. Bugünden itibaren bu taleplerle örgütlü bulunduğumuz 58 hastane ve 20'nin üzerinde şehirde fiili toplu sözleşme sürecini başlatıyoruz. Bizlerin emeğini ve kimliğini yok saymak, sendikal örgütlenme hakkımızı ayak oyunlarıyla gasbetmek isteyenlere ve her konuştuğumuzda bize, 'haklısınız' diyenlere sesleniyoruz." 

Basın açıklamasına bazı sendika temsilcileri de katılarak görüşlerini ifade etti. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir