Diyanet İşleri Başkanı'ndan Papa'ya cevap

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den cevap geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine yanıt veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, açıklamaya üzüldüğünü söyledi. Görmez, “Siyasi politik lobilerin, PR şirketlerinin din kurumlarının dualarına ve ayinlerine kadar uzanmış olması düşündürücü ve üzücüdür” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili sözlerine yanıt verdi.

Görmez, şu ifadeleri kullandı: 

Doğrusu dünyadaki siyasi politik lobilerin, PR şirketlerinin din kurumlarının dualarına ve ayinlerine kadar uzanmış olması düşündürücü ve üzücüdür.
Şahsen Vatikan gibi ciddi bir din kurumunun ve Sayın Papa Franciscus gibi saygın bir din adamının bu tür siyasi politik lobilerin etkisinde kalarak milletimize, hassaten tarih boyunca birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu inşa etmiş ve dünyaya göstermiş bir topluma yönelik bu mesnetsiz iddiaları hem de dua ve ayin üzerinden ifade etmiş olmasından son derece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim.

Bu konularda ilginizi çekebilir