Diyarbakır sanayi odası için imza toplanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır'da sanayi odası kurulması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ve bir grup yatırımcı ile Dicle Mermer Fabrikası'nda açıklama yapan Baysal, kentte üretim yapan firmaların tanıtımı için etkinlik düzenlediklerini belirtti.
Diyarbakır'da sanayinin gelişmesi için çaba gösterdiklerini bildiren Baysal, "Yönetim kurulu olarak sanayi odasının kurulması için imza kampanyası başlattık. Toplayacağımız imzaları Diyarbakır Ticaret Odası Başkanlığının yeni yönetimine sunacağız. Sanayi odası, Diyarbakır için vazgeçilmez bir kurumdur. İlin kalkınması için büyük bir sinerji oluşturacaktır" dedi.
Başkan Baysal, çözüm sürecinin altının ekonomik yönden de doldurulması gerektiğini ifade ederek, bunun için teşvik uygulamalarının yanı sıra farklı ekonomik politikaların da uygulamaya konulmasını talep etti.
Bunun gerçekleşmesi durumunda bölgenin kısa vadede kalkınacağına değinen Baysal, şöyle konuştu:
"Siyasilerin ve karar vericiler bunu gözönünde bulundurmalı. Milli gelirden bölgenin aldığı pay yüzde 4-5 civarında ve bu rakam çok yetersiz. Bunun yükselmesi için en kısa sürede pozitif ayrımcılığı kapsayan farklı politikaların devreye sokulması lazım. Bölgemiz ülkeye hizmet yapmaya elverişlidir. Genç nüfusumuz ve sahip olduğumuz bakir alanlarımız, her yönüyle ülkeye hizmet edebilir. Bunun yanı sıra kentin tanıtımını yapmak için bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. İlk itapta İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerini ziyaret ederek sahip olduğumuz potansiyeli oradaki girişimcilere anlatacağız."

"Destek çorbanın tuzudur"

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ise çözüm süreci sayesinde yakalanan olumlu havaya herkesin katkı sunması gerektiğini vurgulayarak, süreç sayesinde Diyarbakır'ın kısa sürede daha iyi noktaya geleceğini söyledi.
Firmaların, kendilerinden veya başka kurumlardan alacağı destekle kapasitelerini artırabileceğini dile getiren Karakoyunlu, şöyle dedi:
"Ajans olarak yatırımcıya destek sunuyoruz. Ancak sadece destekle yatırım olmaz. Destek çorbanın tuzudur. Tuz olmadan çorbanın tadı olmaz. Planlı ve programlı yatırım yapılmalı, destekler yan unsur olarak görülmelidir. Aksi takdirde yan unsurlarla başarılı olunmaz.
Bugüne kadar 100 firmaya destek verdik, sadece bir firmada sıkıntı oldu. O da çok düşük bir rakam. Destek verdiğimiz firmaların hepsi işini büyütüp, istihdamı artırdı. El birliğiyle daha güzel işler yapacağız."
Dicle Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Topalan da Karacadağ Kalkınma Ajansı sayesinde destek aldığına işaret ederek, bu sayede işletmelerindeki çalışan sayısında artış olduğunu belirtti.