Diyarbakır, yarın 10 kentten güzellik uzmanlarını ağırlayacak

Güneydoğu Güzellik Uzmanları Derneği'nin yönetim kurulu başkanı Emre, sektörün sorunlarına daha hızlı kalıcı çözümler bulmak için dernek çatısı altında birleştiklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Türkiye'nin 10 ilinde faaliyet gösteren güzellik uzmanları derneklerinin yöneticileri ve üyelerinden oluşan heyetler yarın Güneydoğu Güzellik Uzmanları Derneği'nin davetlisi olarak Diyarbakır'a geliyor. Yaklaşık 1 yıl önce 16 üye ile kurulan Güneydoğu Güzellik Uzmanları Derneği'nin yönetim kurulu başkanı Gülay Emre, 10 kentten gelecek konuklarından birçoğunun Diyarbakır'ı ilk defa göreceklerini belirterek, kentteki tüm dinamiklerin desteğini beklediklerini söyledi.

Emre, başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu'nun çeşitli ilerindeki güzellik uzmanlarını bir araya getirmek , sektörün sorunlarına daha hızlı kalıcı çözümler bulmak için dernek çatısı altında birleştiklerini belirterek, "Öncelikli hedefimiz kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak. Bunun için İş- Kur ve benzeri kurumlarla ortak projeler geliştirmek istiyoruz. Özel bir okul yapmayı da planlıyoruz. Sektörde kalifiye olmayan insanların yaptığı bir hata hepimize mal oluyor" diye konuştu.

Sektörleri kapsamında sadece Diyarbakır'da 50'e yakın salonda yaklaşık 300 kişinin istihdam edildiği bilgisini veren Emre, "Sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol almayı ve proje üretmeyi planlıyoruz. Diyarbakır'ın tanıtımına katkıda bulunmayı da sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bunun ilk adımı olarak 17 Mayıs'ta Türkiye'nin 10 ilinde faaliyet gösteren güzellik uzmanları derneklerinin 50'yakın yöneticisi ve üyesini Diyarbakır'da ağırlayacağız. Gelen konuklar arasında Diyarbakır'ı ilk defa görecek olanlar var. Tüm kent bileşenlerinden konuklarımızı Diyarbakır'a yakışır bir şekilde ağırlamak için destek bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yönetim kurulu üyelerini konuklarını bekliyor

Zuhal Kolakan: Hedeflerimizi gerçekleştirmek için dernekte birleştik. Dernekten sonra sektör çok daha iyi bir noktaya gelecek. Diyarbakır'da sektör ciddi sıkıntı içerisinde. 17 Mayıs'taki (yarın) organizasyonun ardından her şey daha güzel olacak.

Serap Kardeşler: Diyarbakır'da iş kadınlarının birkaç derneği var. Bizler de iş kadınıyız. Ancak sektör olarak ayrı hareket etmek istedik. Bazı şeylerin öncülüğünü yapmak bize gurur verecek. Şimdi heyecanla beklediğimiz organizasyona hazırlanıyoruz.

Hülya Gümüşçü: Dernekleşme süreci yorucu geçti. Çok önemli bir iş yapıyoruz ancak rahat çalışamıyoruz. 6 kişiyi istihdam ediyorum. Yarın değişik illerden meslektaşlarımızla karşılıklı görüş alışverişi yapacağız.

Almast Aşçıoğlu: Her birimizin yanında en az beş kişi çalışıyor. Sektörel anlamda hiç hak etmediğimiz bir noktadayız. Dernek çatısı altında yavaş ve emin adımlarla kendimizi daha iyi ifade edeceğiz. Herşey çok daha güzel olacak.

Nazan Taşkıran : Çevre illere de hizmet veriyoruz. Sorunlar ortak, bu nedenle birlikte hareket ediyoruz. Daha iyiye, kaliteye ulaşmak için çalışmalar yapacağız. Sektör temsilcilerini ağırlarken, onların çalışmalarını da yerinde göreceğiz.

Handan Serdanoğlu: Yarın gelecek konuklardan hem öğrenecek, hem de onları bilgilendirme fırsatı bulacağız. Derneğimiz eğitimli elemanlarla ilgili çalışmalara öncelik verecek. Sektörü daha ileri noktaya taşıyacağız.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir