Diyarbakır'da, Paris'in 3,5 misli daha hızlı

Mobil internette trafiğin hızla arttığına dikkat çeken Süreyya Ciliv, "Bugün Diyarbakır'da, Rize'de ve İstanbul'da mobil internet hızımız Paris'in 3,5 misli daha hızlı" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Bugün Diyarbakır'da, Rize'de ve İstanbul'da mobil internet hızımız Paris'in 3,5 misli daha hızlı" dedi.
Ciliv, Turkcell'in şirketlerin mobil teknoloji kullanım oranlarını ölçümlediği ve karlılıklarını artırıcı iş yapış modellerini sunduğu "MobilŞirket" vizyonunu anlatmak amacıyla Kocaeli'deki bir otelde toplantı düzenledi.
İş dünyasında kurum ve kuruluşlarda başarıyı artırmak için farklılaşmanın gerekli olduğuna dikkati çeken Ciliv, insanlara farklı ve üstün bir hizmet sunan kurum ve kuruluşların kamusal alanda da özel alanda da kazanacağını dile getirdi.
Ciliv, iş dünyasında müşterilere odaklanma ve odaklanılan müşteriye farklı ürünleri sunma yöntemiyle başarının elde edilebileceğine işaret ederek, farklılaşmada inovasyonun kavranmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
"İnovasyon, ortaya yeni bir fikir atmak değil, o buluşun toplumsal faydaya dönüşmesidir" diyen Ciliv, yeni fikirlerin faydaya dönüşmesiyle kamu dünyasında başarının ortaya çıkacağını savundu.
Farklılaştırmayı gerçekleştirmek için teknolojinin büyük bir kaynak olduğunu anlatan Ciliv, teknolojinin performansını her 18 ayda bir ikiye katladığını söyledi.
"Bir bilgisayarın içindeki beyin her 18 ayda kendisini ikiye katlıyor" ifadesini kullanan Ciliv, şöyle devam etti:
"2G ile 3G arasında neredeyse 150 misli hız farkı var. Yani teknoloji hızla değiştiği için evvelden yapılmamış birçok şeyi yapmak mümkün oluyor. Teknoloji konusu büyük fırsatlarla dolu. 60'lı yıllarda dünyada oda büyüklüğünde bilgisayarlar vardı. 70'li yıllarda Türkiye'de çok az sayıda üniversitede bilgisayar vardı. Şimdi ise cep bilgisayarları, tabletler dönemidir. Cebimizde taşıdığımız telefonlar birer bilgisayardır, mobil teknolojilerle hızla geniş banttan internete bağlanıyorlar. Şimdi yeni bir dönem başladı. Ben bu döneme 'mobil internet dönemi' diyorum."
Dünyaya artık fırsat eşitliği gelmiş durumda
Türkiye'deki cep telefonlarının sadece yüzde 13'ünden internete bağlanıldığını, yüzde 87'sinde henüz internet kapasitesinin bulunmadığına dikkati çeken Ciliv, bu süreci iyi değerlendirerek inovasyona dönüştürmeleri halinde işlerinde farklılaşma fırsatı bulacaklarını bildirdi.
Mobil internette trafiğin hızla arttığını anlatan Ciliv, şunları söyledi:
"Görüyoruz ki video bu yeni artan trafikteki yeni data formatı. İnsanlar, şirketlerin yöneticileri, kamu yöneticileri müşterilerine bu şekilde ulaşabilecek. Video eğitim bilgilerini, sağlık bilgilerini vatandaşa ulaştırabilecek. Dünyadaki en iyi üniversitelerdeki dersleri internetten izleyebiliyorsunuz. Bilgiye ulaşmak istiyorsanız internete girip dünyadaki bütün bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Dünyaya artık fırsat eşitliği gelmiş durumda. Bugün Diyarbakır'da, Rize'de ve İstanbul'da mobil internet hızımız Paris'in 3,5 misli daha hızlı. Yani hem iş dünyasında hem kamuda yeni mobil internet dünyasıyla işimizi ciddi farklılaştırmamız mümkün."
"Mobil Şirket" uygulamasının daha çevik teknoloji kullanarak, çevik, akıllı ve hızlı bir şirket olma anlamına geldiğini belirten Ciliv, Türkiye'nin hedefinin kapalı bir pazarda başarı yakalamak olmadığını, asıl hedefin dünya pazarlarında rekabet ederek, yurt dışına daha çok ürünü satma ve daha fazla katma değeri Türkiye'de tutmak olduğunu vurguladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir