Diyarbakır'da patlama: 13 yaralı

Bağlar'da bir petrol istasyonu içerisindeki markette meydana gelen patlama nedeniyle markette büyük hasar meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir markette meydana gelen patlamada 13 kişi yaralandı.

Bağlar Hatboyu Caddesi'ndeki Oryıl Petrol İstasyonu içerisinde yer alan 3 katlı market içerisinde meydana gelen patlamanın akaryakıt istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bağlar ilçesinde patlamanın akaryakıt istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirtti. Vali Toprak, patlamanın olduğu Bağlar Hatboyu Caddesindeki Oryıl Petrol İstasyonu içerisindeki markette incelemelerde bulunarak, patlamanın meydana geldiği yerde akaryakıt istasyonu ile marketin bitişik olduğunu belirtti.

Patlama benzin istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından meydana geldiğini ifade eden Toprak, "İş yeri sahibi ile yaptığımız görüşmede olaydan 2 saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarını uyararak ana vanalarını kapattırdığını söyledi. Patlamadan sonra yangın çıkmaması büyük bir şans. Büyük bir tehlike ucuz atlatılmış oldu. Yaralıların çoğu istasyon çalışanları. İnceleme sürüyor" diye konuştu.

Bu arada patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinin camlarının kırıldığı gözlendi.

Sağlık kuruluşlarında tedavileri devam eden 13 kişinin isimleri şöyle:

"Şükrü Yılmaz, Cemal Direnci, Hülya Çetin, Osman Dağhan, Mehmet Yaş, Mehmet Akçakaya, Abdurrahim Güneş, Abdülhalip Ataş, Mustafa Yavuz, İbrahim Halil Azboy, Şaban Mercan, Taha Müslüm Tanrıkulu, Niyazi Gözen"

Patlamada yaralanan 13 kişiden 7'si, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Tedavileri süren 6 kişinin durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de olay yerinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belirlenmediğini ifade ederek, "İstasyonun LPG tanklarından sızıntı olabileceği ihtimali var. İşyeri sahibi ile konuştuk. Bu tür tesislerin kuruluşu aşamasında çok katı tedbirler alarak uygulamak lazım. Şuan tesisin kusuru var mı yok mu araştırılıyor" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir