Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Diyarbakır'da güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcı ile saldıran gruba müdahale edildi. Olayda bir kişi yaşamını yitirdi, bir polis yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen izinsiz gösteride güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcı ile saldıran gruba müdahale edildi. Çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirdi, bir polis yaralandı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sur ilçesindeki yasa dışı gösteriler esnasında güvenlik güçlerine saldırıldığı belirtildi. 

1 kişi öldü, 1 polis yaralandı

Savaş Mahallesi'ndeki Yenikapı, Göçmen ve Köprülü sokak ile Fatih Paşa Mahallesi'ndeki Paşa Hamamı, Büklüm ve Mıgırdiç Margosyan sokakta polise saldıran gruba müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: 

"Bu sırada ağır yaralanan A.Ç (17) kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler savcı tarafından yapılacak otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır." 

Açıklamada, eyleme müdahale eden güvenlik güçlerinden birinin yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 

Olay yerinde değişik çapta MKE yapımı 24 boş kovan, av tüfeği kartuşu, 2 av tüfeği kartuş tıpası, 5 mermi gömleği parçası, 1 deforme mermi çekirdeği, 8 mermi çekirdeği parçası, 1 "alev gizleyen" olarak tabir edilen metal parça, 4 eldiven,  2 kan lekeli mendil ve patlamamış 4 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 3 polis aracında isabet ve sekme izleri olduğu belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir