Diyarbakır'da "Yerele Teşvik Kampanyası" başlatıyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet Şah AKDAĞ / Güneydoğu Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PER-DER) Yönetim Kurulu Başkanı

Perakende sektörü açısından PER-DER gibi bir kurumsallaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum.. İncelemelerimiz sonunda PER-DER'in bölge perakende sektörüne getireceği kazanımları gördük. Bu noktada Türkiye perakende sektörünün birikim ve kazanımlarını bölgemize aktarmak amacıyla

çıktığımız yolda, Güneydoğu PER-DER olarak 2007 yılında ilk olağan genel kurul toplantımızı Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyeleri ve diğer illerdeki sektör liderlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik.

Hedefimiz, perakende sektöründe rekabet adaletini sağlayacak yasal düzenlemeler yapılması için

etkinlikler göstermek, bilgi ve tecrübe paylaşımının yaratacağı sinerji ile sektörün sürekli gelişimini sağlamak. Bunu yaparken de, sektöre faaliyet gösteren firmalar arasında uyum, güven ve işbirliğini oluşturmak istiyoruz. Sektörü ilgilendiren yasal çalışmalara katkıda bulunmanın yanısıra, eğitim faaliyetleri ile de perakendecilerin ticari, sosyo-ekonomik, kültürel düzeylerini geliştirmek istiyoruz.

Tüketicilerin doğru alış veriş yapmaları için gerekli önlemleri almak, toplumda tüketim kalitesini arttırmak, meslek ilkelerine uyulmasını gözeterek mesleğin onurunu korumak, teknoloji paylaşımını, fikir alışverişini ve koordinasyonu sağlamak da çok önemsediğimiz konular.

Üyelerimizin daha ileri bir düzeye ulaşmalarına yardımcı olmak için gereken her türlü faaliyette bulunmayı amaçlıyoruz. Sektörel anlamda insan kaynakları bölümünü de oluşturarak, yeterli ve yetkin eleman desteğini sağlamak da planlarımız arasında.

Bunların yanısıra çok önemsediğimiz ve çalışmalarına hız verdiğimiz bir konu da ulusal zincir marketlerin kıskacından az da olsa kurtulmak için bir kampanya düzenlemek. Çünkü bizim sunduğumuz hizmetlerin

ulusal marketlerden çok bir farkı yok. Tam aksine bizler daha fazla hizmet veriyoruz. Bu konuda başlatacağımız kampanyanın adını "Yerele Teşvik Kampanyası" koyduk. Bizler Diyarbakır'da özellikle istihdam açısından ayakta durması gereken ticarethaneleriz. Her bir yerel market ortalama 25 kişiyi istihdam ediyor. Ancak zincir marketlerin çığ gibi çoğalması ve bunun yanı sıra bir ilde birden fazla şubeler açması bizleri gerçekten sıkıntı içerisine sokuyor.

Kampanyamızda hedefimiz halkımızın yerel ürünlere teşvik etmek. Bu kapsamda indirimlere gidip, hizmet kalitesini en üst seviyede tutmak istiyoruz. Böylelikle hem ilimizde üretilen ürünlerinin tüketiciye daha çabuk ulaşmasını sağlayacağız, hem de halkımızla çok güzel bir birliktelik örneği sağlayacağız. Kampanyamızı startını önümüzdeki günlerde vereceğiz. Şimdi kampanyanın tanıtımı ile ilgili çalışmalarımız var. 25 üyesi bulunan derneğimizin tüm üyeleri bu kampanyada yer alıyor. Diyarbakır halkına kampanyamıza verecekleri destek için şimdiden teşekkür ederek onları bizlere sahip çıkmaya davet ediyorum.