'Diyarbakır'daki olay terör saldırısı'

İçişleri Bakanı Soylu, dün Diyarbakır'da meydana gelen ve 3 kişinin şehit olduğu patlamanın terör saldırısı olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen, ikisi polis 3 kişinin şehit düştüğü patlamanın, terör saldırısı olduğunun netleştiğini bildirdi.

Bakan Soylu, saldırının dışarıdan açılan tünelle yapıldığını söyledi.

Patlamanın teknisyenin zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleştiğinin açıklandığını anımsatan Soylu, şunları kaydetti:

"Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. İlk önce bir kişi içeriye girip bir çalışan marifetiyle bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirmişler."

Soylu, emniyet binalarının etrafında ayda bir arama tarama yaptıklarını aktararak, "Yani böyle bir tehditle karşılaşmayalım diye. Demek ki çok kısa bir sürede böyle bir şey kazmışlar yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle... Tüm detayları Vali Bey açıklayacak." dedi.