Diyarbakırspor hükmen mağlup

TFF, yarım kalan Diyarbakırspor İBB Spor maçı için kararını cuma günü verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına karar verdi.

Mahmut Özgener başkanlığında, federasyonun İstinye'deki merkez binasında toplanan yönetim kurulunun aldığı kararı, başkan vekili Lutfi Arıboğan açıkladı.

Federasyon olarak Türk futbolunun geleceği ve vizyonuyla ilgili çalışmalarını aynı şekilde sürdürdüklerini, istenmeyen olayları önleme yolunda da kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Arıboğan, Bursaspor maçıyla ilgili daha önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Diyarbakırspor'a, 3-0 hükmen yenilgi kararının ise federasyon yönetim kurulunca verildiğini bildirdi.

Arıboğan ayrıca, bu kararı almadan önce, maçın temsilcileri ve hakemleriyle görüşüp, video görüntülerini yönetim kurulu olarak izlediklerini, TFF Hukuk Başmüşavirliği'nden de gerekli bilgileri aldıklarını söyledi.

Lutfi Arıboğan, geride kalan haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor arasında yapılan ve 87. dakikada sahaya taraftarların girmesi sonrasında hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili kararlarını da 19 Mart Cuma günü yapacakları toplantıda vereceklerini belirterek, ''Bu hafta cuma günü de o konu için toplanacağız. Hukuk Başmüşavirliğimiz çalışıyor. Ayrıca İstanbul Valimiz Muammer Güler'in dün yaptığı bazı açıklamalar vardı. Bizim hukukçularımızın araştırmaları dışında, Sayın Valimizin belirttiği deliller de tarafımızca değerlendirecektir'' diye konuştu.

Öte yandan, Diyarbakırspor'un, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı olaylı maçlarda bir paralellik olup olmadığı yönündeki soruya Arıboğan, ''İki maçta da vahim olaylar var. İkisinde de sorunlar var, ama farklı olaylar ve maçlar... Böyle düşünmek gerekir'' yanıtını verdi.

Arıboğan, yönetim kurulu toplantısının sürdüğünü, basın mensuplarını bekletmemek için toplantıya ara vererek, Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili kararlarını açıkladıklarını sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir