Doğalgaz için çözüm şartı

Koenig, adada bir çözüm olmadan Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz kaynaklarının diğer yollardan Avrupa veya Türkiye pazarına taşınmasının, çok zor ya da imkansız olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - ABD'nin Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi John Koenig, AP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bölgede keşfedilen doğalgazın son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren Güney Kıbrıs'ın ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti. 

Adada olabilecek bir anlaşmanın doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasına olanak sağlayacağını ifade eden Koenig, bunun Avrupa'nın enerji kaynaklarının çeşitlenmesine ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılamasına da yardımcı olacağını dile getirdi.  

"Kıbrıs'taki bir çözüm, ekonomiye de büyük destek sağlayacak" diyen Koenig, adada bir çözüm olmadan Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz kaynaklarının diğer yollardan Avrupa veya Türkiye pazarına taşınmasının çok zor ya da imkansız olacağını söyledi.  

Güney Kıbrıs'ın enerji planlamasının özünde küresel pazarlara daha kolay ulaşım olduğunu kaydeden Büyükelci Koenig, gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hattı ile taşınmasının, gazın sıvılaştırılarak gemilerle taşınmasından çok daha kolay olduğunu bildirdi.