Doğu Asya ekonomileri yüzde 8,8 büyüyecek

Asya Kalkınma Bankası, "Doğu Asya ülkelerinin büyümesi gelecek yıl küresel ekonomideki zayıflık nedeniyle yavaşlayarak yüzde 7,3'e gerileyecek" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HONG KONG - Asya Kalkınma Bankası, Doğu Asya ekonomilerinin bu yıl yüzde 8,8 büyüyeceğini bildirdi.

Manila merkezli bankanın yayımladığı rapora göre, doğu Asya ülkelerinin büyümesi gelecek yıl küresel ekonomideki zayıflık nedeniyle yavaşlayarak yüzde 7,3'e gerileyecek. 

Doğu Asya ekonomilerinin büyümesinin gelecek yıl zayıflamasında, hükümetlerin teşvik programlarının aşama aşama sona erdirilmesinin katkısı olduğunu ifade edilen raporda, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki zayıflık gibi dış koşulların da görünümü etkilemeyi sürdürdüğü belirtildi.

Banka, döviz kuru savaşları, enflasyon ve korumacılığın hala ciddi sorunlar olmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

Banka, raporunda, "2008 ve 2009 yıllarındaki hızlı yavaşlamanın ardından, doğu Asya ekonomileri 2010 yılında 2007 yılındaki gayri safi yurtiçi hasıla rakamlarına yakınlaşacak kadar güçlü toparlandı" denildi.

2007 yılında bölge yüzde 9,6 büyümeye ulaşmıştı.

Bu yıl 3. çeyrekte Çin ekonomisi yüzde 9,6, Singapur yüzde 10,6 büyüme kaydetse de Asya Kalkınma Bankası bu hızın yavaşlayacağı işaretlerinin görüldüğünü belirtti. Banka, görünümün hala "yüksek derecede belirsizlik" içerdiğini kaydetti.

Raporda, Doğu Asya ekonomilerine Endonezya, Tayland, Filipinler, Malezya, Singapur, Vietnam, Kamboçya, Laos ve Burma, Çin, Hong Kong, Tayvan ve Güney Kore dahil ediliyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir