Doğu'da kar yağışı sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, sabah saatlerinde Göller Yöresi, Antalya, Afyonkarahisar, Ankara, Konya ve Gölcük çevreleri ile İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize, Artvin ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların; Rize, Artvin ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, sel, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Buzlanma ve don olayı
Gece saatlerinde Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı bulutlu (9) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde yağmurlu (6) 
İZMİR: Çok bulutlu zamanla parçalı bulutlu (12) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (15) 
ANTALYA: Çok bulutlu zamanla parçalı bulutlu, bu sabah ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı (16) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (8) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur zamanla yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (2) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (9) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Parçalı, doğusu çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerinde Gölcük çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin öğle saatlerine kadar yağmurlu yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Antalya ve Göller Yöresi'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Ankara ve Konya ile akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmurlu, Kastamonu'nun iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin (Hopa) çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğunda, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yağmur, zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.