Doğuda sıcaklık 4 derece birden artıyor

Sıcaklık, doğu bölgelerde 4 derece birden artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. İstanbul 32, Ankara 34, İzmir 35 ve Diyarbakır 42 derece...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Kırklareli, Ordu ile Samsun'un doğu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (34)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Çatalca çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

İzmir: Az bulutlu ve açık (35)

Adana: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu (36)

Antalya: Az bulutlu ve açık (37)

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Çarşamba ve Terme ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

Erzurum: Parçalı bulutlu (30)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (42) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli'nin kuzey kıyılarıyla İstanbul'un Çatalca ilçesi, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri(Çarşamba, Terme) ile Ordu'nun batı ilçelerinin (Ünye, Fatsa, İkizce, Çaybaşı) ve öğle saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.