Dokunulmazlığımı kaldırın, yargılanmak istiyorum

'4 4 4' tasarısına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığı'na ulaşmasını yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığına ulaşmasıyla ilgili olarak, "Madem olması gereken oldu, onun gereğini yapın. Dokunulmazlığımı kaldırın, ben gidip yargılanmak istiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grubu tarafından Sheraton Hotel'de düzenlenen "4 4 4 eğitim" konulu toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çocuğun psikolojisini, geleceğe bakışını, toplum içinde sosyalleşmesini sağlayacak olan eğitimcilerdir. Milli Eğitim Bakanlığı bunu yapmadı, bu görevini ihmal etti. Parlamentoya bir kanun teklifi geldi Bakanlar Kurulu'ndan geçmeden, hükümet bunu konuşmadan, tartışmadan, kamuoyunda tartışılmadan... Çocuklarınız eğitilecek, 4 4 4 ne anlama geliyor bilen yok."

Yargılanmak istiyorum

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Sizinle ilgili fezlekenin Meclis Başkanlığına ulaştığı haberi geldi. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz" demesi üzerine ise, şöyle konuştu:

"Bu fezleke demokrasi açısından bir utanç belgesidir. Buradan sayın başbakana çağrı yapıyorum; madem olması gereken oldu, onun gereğini yapın, dokunulmazlığımı kaldırın, ben gidip yargılanmak istiyorum."

(A.A)

Bu konularda ilginizi çekebilir