Dolandırıcılar banka devrini kapattı

Telefonda kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlılar, kandırdıkları kişilerin yatırdıkları paraları çekmeye gittikleri bankalarda yakalanmaları üzerine yöntem değiştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
ADANA  - Kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlıların, kandırdıkları kişilerin yatırdıkları paraları çekmeye gittikleri bankalarda yakalanmaları üzerine artık paranın bir yere bırakılmasını istemeye başladıkları bildirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri telefonla dolandırıcılığı engellemek için çeşitli çalışmalar yapıyor.
 
Bugüne kadar çok sayıda broşür dağıtarak, kısa filmler çekerek vatandaşların, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan kişilere kanmamaları konusunda uyaran ekipler, yaptıkları çalışmalarda da çok sayıda dolandırıcıyı yakaladı. Ekipler son dönemde yaptıkları çalışmalarda ise telefonla dolandırıcılık yapanların kandırdıkları kişilerden yeni bir yöntemle para almaya başladıklarını belirledi.
 
Geçmişte, aradıkları kişilere "Hesabınız terör örgütünün eline geçirildi, bize para gönderirseniz bu durumdan kurtulacaksınız" diyerek dolandırıcılık yapan zanlılar, istedikleri paranın havale ile gönderilmesini talep ediyordu.
Yatırılan parayı çekmek için bankaya giden zanlılar yakalanmaya başlayınca, artık paranın belirttikleri bir yere bırakılmasını istemeye başladı.
Yeni yöntemde, dolandırılan kişiler kendilerine söylenen yere parayı bırakıp ayrıldıktan sonra zanlılar gelerek parayı alıyor. Bu arada, zanlıların paranın bırakılacağı noktaların etrafında güvenlik kameralarının olmamasına da ayrıca dikkat ediyor.
 
"Parayı arabanın altına bırak"
 
Adana'da meydana gelen olayda, bir öğretmeni arayan zanlılar kendisini polis olarak tanıtarak, bankadaki hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi.
Zanlılar aradıkları öğretmene, banka hesabının güvenli olmadığını, paranın tamamını çekerek istedikleri yere bırakması durumunda terör örgütünün eline geçtiğini söyledikleri hesabını kurtaracaklarını belirtti.
Başka bir vatandaşı da aynı yöntemle kandırarak, bankadan 50 bin lira kredi çektiren zanlılar, bu kişiden de parayı bir arabanın altına bırakmasını istedi.
Her iki kişi de zanlıların söyledikleri yere çanta içerisinde parayı bırakırken, polis ekipleri olay yerinin etrafında güvenlik önlemi aldı. Parayı almaya gelen 2 zanlı polis tarafından yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.