Dolar 1.55 liraya dayandı

Kore yarımadasındaki tatbikat gerginliği, yükseliş trendindeki kurlara hız verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Kore yarımadasındaki tatbikat gerginliği ve Avrupa ekonomilerine yönelik belirsizlik, geçen hafta TCMB'nin aldığı kararla yükselişe geçen doların yeni haftaya da çıkışla başlamasına neden oldu. Dolar/TL kotasyonları 1.55 seviyelerine dayandı.

Merkez Bankası Politikası Kurulu'nun (PPK) son toplantısında yaptığı hamleler, geçen haftaya damgasını vurmuş, alınan kararlar TL'nin değer kaybında etkili olmuştu.

Para Politikası Kurulu, sıcak para girişini caydırmak ve uzun vadeli fonlamayı artırarak cari açığı azaltacak önlemler kapsamında politika faiz oranını yüzde 6,50'ye çekmiş ve zorunlu karşılık oranlarını artırmıştı.

Merkez Bankası cuma günü gösterge dolar kurunu 1.5200/1.5273 olarak ilan ederken, bankalararası piyasanın spot kapanışında kotasyonlar 1.5360/1.5400 lira seviyesindeydi.

Bu sabah bankalararası piyasada Dolar/TL kotasyonları güne 1.5425/1.5470 lira seviyesinde başladı. Şu sıra en iyi alış/satış 1.5420/1.5455 TL düzeyinde.

Dış piyasalardaki temkinli hava İMKB'nin de güne zayıf başlamasına neden oldu. Açılışını 48 puan artışla 63.572 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, saat 10:00 itibariyle 63.651 (+95) puanda yer alıyor.

Faiz indirim beklentisiyle geçen hafta yüzde 7,28'le tarihi en düşük seviyeyi gören gösterge faizde, beklentinin gerçekleşmesiyle kar satışları devam ediyor. Cuma gününü yüzde 7.33'ten yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil bugün yüzde 7.42 bileşik seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir