Dolarda yükseliş eğilimi sürer mi?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu
İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

USDTRY 2.67 seviyesinde izlediğimiz direnç çizgisinin üzerinde seyrediyor. Kurdaki seyirlerin 2.67 seviyesi üzerinde devam etmesi durumunda yükseliş eğilimi korunabilir. Bu durumda 2.7050 ve 2.7225 dirençleri takip edilecek.

Buna karşın USDTRY’nin 2.67 seviyesinin altına gerilemesi durumunda ise bunu Lira’da belirgin bir güçlenme olarak algılayacağız. Bu durumda ise tekrar 2.6460 seviyesine gerileme oluşabilir. ABD dolarındaki güçlü seyrin korunuyor olması da USDTRY üzerinde yukarı yönlü baskı yaratan önemli bir faktör.

İçeride güçlü İmalat PMI verilerinin açıklandığı saatlerde Lira üzerinde fazla etki yarattığı söylenemez. Buna karşılık zayıf Mayıs ayı ihracatı verisi not alınması gerek bir durum. Mayıs ayı İTO enflasyonunun negatif gelmesi ise Lirada bir miktar güçlenme yaratmış görünüyor.

Ancak öğleden sonra 15:30’da gelecek Nisan ayı kişisel gelir ve harcamalar verileri, 16:45’deki ABD Mayıs ayı imalat PMI verisi ve 17:00’deki ABD Mayıs ayı ISM imalat endeksi verileri ABD doları üzerinde etkili olacak. Beklentilerden iyi gelecek veride Dolarda yukarı doğru güçlenme desteklenecektir. Zayıf gelecek verilerde ise sınırlı geri çekilmeler olabilir.

6-147.jpg

 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/