Dolarda yükseliş eğilimi sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Analist

Lira, ABD Doları karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana USD/TRY paritesi yükselişini sürdürüyor. 2.7630 ara direncinin üzerinde seyreden USD/TRY paritesi, şu sıralarda 2.77 seviyelerinde dalgalanıyor. İçeride tansiyon durulmadığı müddetçe USD/TRY paritesinde yukarı eğilimler devam edebilir. 

Bu hafta, ABD Doları'nı hareketlendirecek oldukça yoğun bir veri takvimi bulunuyor. Dolar endeksi, 97.00 direncinin altına sarkmış durumda. 

Bugün 15:30’da ABD’den gelecek olan dayanıklı tüketim malları siparişlerinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda, Dolar endeksini 97.00 direncine doğru hareketlendirebilir. Ayrıca bu hafta ABD’de Çarşamba günü Fed toplantısını ve Perşembe günü ise 2.çeyrek ABD GSYİH verisini takip ediyor olacağız. Fed’den bu toplantıda herhangi bir sürpriz beklenmese bile yeni söylemler çıkması durumunda piyasalarda oynaklığı arttırabilir. 

İçeride bugün 14:30’da kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi açıklanacak. Ancak, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada veri takviminin ikinci planda kaldığı bir hafta gibi gözüküyor. Bu nedenle 14:30’da açıklanacak olan veriler, USD/TRY paritesi üzerinde sert tepkilere neden olmayabilir. Ancak, ABD kanadından gelecek olan veriler, dolarda hareketlilik yaratabileceğinden, USD/TRY paritesinin seyri açısından önemli olabilir. 

Liradaki tansiyonun azalması içinse, hem koalisyon hem de terör olayları ile ilgili suların durulması gerekecektir. İçerideki endişeler dağılmadığı sürece, Lira değer kaybetmeye devam edebilir. 

USD/TRY paritesinde, 2.7640 desteğinin üzerinde seyirlerin devamı durumunda 2.8080 zirvesi hedeflenebilir. Paritede destek konumunda ise 2.7520/2.7430 takip edilebilir. 

Dirençler:2.7850/2.8080
Destekler:2.7520/2.7430/2.7220

jjjjj.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.