Dolar/TL 2.1750'nin üzerinde başladı

Doların geniş bantta değer kazanması ile kur güne 2.1750'nin üzerinde başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz kararları ve bu kararlara ilişkin öncü ekonomik veriler ile geçen hafta aşağı yönlü bir seyir izleyen doların küresel bazda sert değer kazanmasına bağlı olarak güne 2.1750'nin üzerinde başladı.

Dolar, San Francisco Fed'in dün yayınladığı bir araştırmanın ardından bugün para birimleri sepeti karşısında 14 ayın yeni en yüksek seviyesinde işlem gördü. Çalışmaya göre yatırımcılar bankanın faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar.

San Francisco Fed tarafından yapılan ve yatırımcıların faiz artırımları için Fed'in kendi üyelerine göre daha düşük beklentilerinin bulunduğunu gösterdi. Çalışmaya göre yatırımcılar bankanın faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar.

Euro ise bugün dolar karşısında 1.2876 seviyesinde işlem gördü.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TL dolardaki değer kazancı yansıtmış durumda. Güne sert bir yükselişle başladık. San Francisco Fed araştırması faiz artışlarına ilişkin piyasa beklentilerin FED'e göre oldukça iyimser olduğunu ve piyasaya dolar fiyatlamalarının tam doğru olmadığını gösterdi. Piyasadaki fiyatlama da buna paralel hemen yenilendi. TL'deki hareket de bunu yansıması" dedi.

Geçen hafta 2.1545'e kadar gerileyen ancak 2.15 seviyesini aşağı kıramayan ve bu nedenle yönünü tekrar yukarı çeviren dolar/TL dün akşam 2.1660 civarında işlem görüyordu. Kur bu sabah ise 2.1761/2.1770 seviyesine yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir