Dolar/TL'de iyimser seyir devam ediyor

Dolar/TL'de aşağı yönlü seyir devam ederken bu sabah ilk işlemler 2,92 seviyesinin hemen üzerinden gerçekleşiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşık 10 yıldır aradan sonra faiz artışına gitmesi ve devam edecek artışların kademeli olacağının sinyalini vermesinin ardından dolar/TL'de aşağı yönlü seyir devam ederken, bankacılar hacimlerin yeni yıl öncesi oldukça azaldığı piyasalarda küresel piyasaların ve jeopolitik gelişmelerin izlenmeye devam edileceğini belirttiler.

Dün gün içinde 2.92'nin altını test eden, ardından günü 2.9250 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah ise 2.9258/2.9295 seviyesinden güne başladı.

Dün akşam saatlerinde 3.05 civarında işlem gören sepet bazında TL ise bu sabah 3.0507/3.0547; 3.17 civarında olan euro/TL ise aynı saatte 3.1755/3.1800 seviyesinde işlem görüyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Fed sonrası TL'deki seyir iyimser. Jeopolitik gelişmeler ise henüz piyasalarda ciddi bir fiyatlama gerektirmese de her geçen gün piyasalarda daha çok izlenmesi gereken bir hal alıyor. AB ile ilişkilerin ilerletilmesi sonrası İsrail ile ilgili gelişmeler önemli... Piyasalar azalan hacimler nedeniyle dalgalanabilir ancak sakin bir seyir öngörüyoruz" dedi.