Domates yeniden yükselişte

Fiyatlar, Kurban Bayramı'nın yaklaşması, üreticinin ihracat beklentisi ve iç piyasadaki talep nedeniyle tırmanışa geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye genelinde bu ayın başında piyasaya bol miktarda ürünün girmesi nedeniyle düşüş eğilimi gösteren domates fiyatları, Kurban Bayramı'nın yaklaşması, üreticinin ihracat beklentisi ve iç piyasadaki talep nedeniyle yeniden tırmanışa geçti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nden edinilen bilgiye göre, geçen ay, üretimdeki 'ara boşluk' ve domates güvesi zararlısı (Tuta Absoluta) nedeniyle üreticilerin fideleri geç dikmesi nedeniyle adeta yok satarak market ve pazarlarda 10 TL'ye kadar çıkan ve bu ayın başında düşmeye başlayan domates fiyatları yine artmaya başladı. Kurban bayramının yaklaşması, üreticinin ihracat beklentisi nedeniyle fiyatları yüksek tutması, tüketicinin talebi nedeniyle yeniden yükselişe geçen birinci kalite domates, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde geçen haftaya göre fiyatı kilogramda 70 kuruş artarak 3,50 TL'den alıcı buldu.

Yaklaşan kurban bayramı ve iç piyasadaki sebze meyve talebinde artış nedeniyle bazı sebze fiyatlarında da  artış oldu. Geçen haftaya göre  dolmalık biberin fiyatı 20 kuruş, brokolinin 50 kuruş, domatesin 70 kuruş, ıspanağın 10 kuruş, karnabaharın 50 kuruş, kıvırcık marulun 10 kuruş, patlıcanın 50 kuruş, salatalığın 10 kuruş, yerli kuru sarımsağın fiyatı ise 50 kuruş arttı. Bu arada, bamyanın fiyatı 60 kuruş, Kaliforniya biberinin 100 kuruş, muhacir biberin 30 kuruş, taze fasulyenin 50 kuruş, kabağın fiyatı 10 kuruş ucuzladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir