DÖSİMM mağazaları markalaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü mağazalarının tescil edilmesi için çalışma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) mağazalarının markalaştırılması ve tescil edilmesi için çalışma başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın, kültürel ve sanatsal değerlere sahip çıkarak, bunların desteklenmesi, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması faaliyetleri doğrultusunda geleneksel sanatlara önem verdiği vurgulandı. Geleneksel el sanatlarının araştırılması, geliştirilmesi, satın alım yoluyla üretimin desteklenmesi, tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik faaliyetleri yürütmek amacıyla 2005'te Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğünün (GESİM) hizmete açıldığı hatırlatıldı. Ülke genelinde 8 satış mağazası ve 1 sanal mağaza ile hizmet veren GESİM'in kurumsal yapısı tamamlanarak 2006'da faaliyete geçtiği belirtildi.

Açıklamada, DÖSİMM'e bağlı faaliyet gösteren GESİM'in markalaştırılması ve tescil edilmesi konusunda çalışma başlatıldığı belirtildi. Gelişen ve değişen dünya koşulları içerisinde etkin hizmet sunmak amacıyla 27 Ağustos 2010 tarihinde DÖSİMM tarafından başlatılan çalışma ile tüm mağazalarda kullanılmak üzere kırmızı ve beyaz renklerden oluşan "GES" logosunun temel alındığı kurumsal bir kimlik oluşturulduğu ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının, oluşturulan kurumsal kimlik çerçevesinde DÖSİMM bünyesinde faaliyet gösteren mağazaların modernizasyonu ve imaj çalışmalarına hız verdiğine işaret edildi ve mağazalara yeni bir kimlik, vizyon kazandırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

GESİM tarafından hizmete sunulan www.gelenekselelsanatları.gov.tr adlı internet sitesinde toplu el sanatı ürünleri satışının yapıldığı, kademeli indirimler uygulandığı da belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir