Dostlar için 11 ve 18 Mayıs'ta Bağdat'ta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
 

İSTANBUL - Evinizi paylaştığınız sevimli dostlarınızın sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. Peki, hiçbir derdini anlatamayan evcil hayvanların yediği yemekler konusunda yaşadığı sıkıntılarını biliyor musunuz?
Türkiye'de evcil hayvanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan Goody'nin Türkiye'nin 81 ilini temsilen 34 ilde 6 bin 220 aile ile yaptırdığı bir araştırmaya göre ne yazık ki ülkemizdeki köpeklerin yüzde 89'u, kedilerin ise yüzde 77'si ev yemeği artıkları ile besleniyor. Hayvanların metabolizması için hiç uygun olmayan ev yemeği artıkları, başta alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, egzama, döküntüler, mide ve bağırsak sistemi bozuklukları, şeker hastalığı, kalp, pankreas hastalıkları, Hiperglisemi, Hipokalsemi ve karaciğer rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor.
Sağlıkları açısından büyük bir risk barındıran ev yemeği artıkları ile yaşam kalitesi gittikçe düşen evcil hayvanların seslerine kulak veren Goody, sevimli dostlarımızın sağlıklı beslenmesine yönelik büyük bir hareket başlatıyor. Goody, Türkiye'deki evcil hayvanların hatalı besleme alışkanlığının önlenmesi ve sağlık sorunlarının önüne geçilmesi konusunda sevimli dostlarımızın istek ve ihtiyaçlarına tercüman olarak, "Ev Yemeği Değil, Mama!" diyor.

Evcil hayvanlar için buluşuyoruz

Bu amaçla 11 ve 18 Mayıs Cumartesi tarihlerinde iki etkinlik düzenleyecek Goody, evcil hayvanların sağlıklı beslenmesi için "Ev Yemeği Değil, Mama!"  diyecek. 11 Mayıs 2013 tarihinde Bağdat Caddesi'nde 12:00-18:00 saatleri arasında ilk etkinliğini düzenleyecek Goody, yanlış gıdalar nedeniyle hayvanların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için bando ve yarışmalar eşliğinde etkinlik gerçekleştirecek. Goody, 18 Mayıs tarihinde ise Caddebostan Sahil'de olacak etkinlikte yeniden hayvanseverlerle buluşup hayvan sahiplerine sevimli dostlarının kaybolması durumunda bulunmasını kolaylaştırıcı özel madalyonlar hediye edecek.

Hayatlarını tehlikeye atmayın

Goody'nin araştırmasına göre ülkemizde yüzde 6 civarında olan evcil hayvan sahiplerinin büyük bir kısmı sevimli dostlarını yanlış besleyerek onların hayatlarını bilmeden tehlikeye atıyor. Hayvanların damak tadına uygun olarak hazırlanan özel formülü ile evde hazırlayacağınız her türlü besine oranla daha sağlıklı ve lezzetli olan Goody kuru ve yaş hazır mamalar ise içeriğinde bulunan yağ, mineral, protein ve vitamin oranlarıyla ev yemeklerinin aksine sevimli dostunuzun sağlığını korumasına yardımcı oluyor.