DP 9. Olağan Büyük Kongresi başladı

Demokrat Parti 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, Süleyman Soylu ile birlikte genel başkan adayı sayısı 5 oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi çalışmalarına başladı.

İki gün sürecek kongrenin ilk gününde genel başkan seçimi yapılacak ve Merkez Karar Kurulu raporları ile gelir-gider kesin hesap raporları karara bağlanacak.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Bakanı Deniz Baykal, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve KKTC'nın eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, gönderdiği telgraflar okundu.

Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, Süleyman Soylu ile birlikte genel başkan adayı sayısı 5 oldu.

Genel İdare Kurulu ve Merkez Karar Kurulu çalışma raporlarının okunmasının ardından, Divan Başkanı Hasan Subaşı, genel başkanlık için Nevval Sevindi, Refaaddin Şahin, Cemal Önez, Ramazan Yazgan ve Nuri Efe'nin başvurduğunu, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da il başkanları tarafından aday gösterildiğini bildirdi. Daha sonra genel başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

Genel başkan adaylarından Ramazan Yazgan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu lehine genel başkan adaylığından çekildiğini bildirdi.

Konuşmaların uzaması ve kongre çalışmalarını engellemesi üzerini Kongre Divanı, genel başkan adaylarının konuşmasını 7 dakika ile sınırladı.

Genel başkan adaylarının, bu karara itiraz ederek, konuşmalarını uzatması salon içinde tartışmalara neden oldu.

Kongrede, konuşmaların ardından genel başkanlık seçimine geçildi.