DP'nin Genel Başkanı Zeybek

Namık Kemal Zeybek, geçerli 586 oyun 566'sını alarak DP Genel Başkanı seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığına seçildi.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin üçüncü turunda 594 delege oy kullandı.

Üç adayın yarıştığı üçüncü tur oylamada Zeybek, geçerli 586 oyun 566'sını alarak DP Genel Başkanı seçildi.

Bu turda adaylardan Rıfat Serdaroğlu 19 oy, Adnan Dağıstanlı ise 1 oy aldı.

Parti organlarında görev alacaklar

Demokrat Parti'de Genel İdare Kurulu (GİK) başta olmak üzere parti organlarında görev alacaklar belli oldu.

Zeybek'in genel başkanlığa seçilmesinin ardından birlikte çalışacağı partililerin ismini divana verdi.

İsimlerin okunmasının ardından listeler oylandı. Listelerin oylamasına 367 delege katılırken, bu delegelerden 289'un oyu geçerli sayıldı.

Genel İdare Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

"Salih Uzun, Ahmet Uyanık, Osman Çilsal, Gültekin Uysal, Ayşe Sucu, Hasan Basri Coşkun, Erkut Şenbaş, Bekir Ongun, Agah Oktay Güner, Bülent Erdinç, Ali Öz, Vedat Çınaroğlu, Yavuz Tekeli, Sabahattin Bulut, Ergun Özdemir, Bünyamin Altuner, Cengiz Atak, Galip Çetin, Nuran Talu, İbrahim Çetinkaya, Rauf Bozkurt, Tolga Batallı, Zekariya Er, Salih Babayiğit, Haydar Altuntaş, Mecid Hazır, Fuat Kara, Ahmet Ruguncı, Fisün Yaşar, Tahir Dengiz, Necmi Hoşver, Deniz Sülün, Cahit Kale, Ergüven Yakan, Aşkın Çelik, Ahmet Han, Ali Dünya, Asım Kaleli, Sabahattin Öztürk, Feraye Kefeli Keleşoğlu, Cem Karakeçili, Baki Mert, Ahmet Yaprak, Mustafa Öge, Mustafa Uğur Ener, Serkan Tatlıcı."

Kongrede ayrıca, Ahmet Edip Bucak ve Dursun Akdemir'in de aralarında bulunduğu 70 kişilik Merkez Karar Kurulu ve 21 kişilik Yüksek Haysiyet Divanı ile yedek üyeleri belirlendi.

"Bu bir yeniden doğuş kurultayı oldu"

Zeybek, genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, eski başbakanlardan Adnan Menderes'i kendisi lisedeyken tanıdığını ifade etti.

"Bu bir yeniden doğuş kurultayıdır" diyen Zeybek, bunun bir başlangıç olduğunu daha çok çalışılacağını, emeklerin birleşeceğine ve Demokrat Parti'nin yeniden dirileceğini söyledi.

Bütün karışıklık dönemlerinin ardından diriliş dönemlerinin başladığını ifade eden Zeybek, partililerden bundan sonra alana yayılıp partinin fikirlerini kitlelere yaymalarını istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir