DRD yatırım yapılabilir katagorisinde

JCR Eurasia Rating, DRD Derindere Filo Kiralama'nın bilançosundaki riskleri yönetebilcek düzeyde olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, operasyonel filo kiralama şirketi DRD Derindere Filo Kiralama'yı kredi reytingi ve yatırım yapılabilir kategorilerinde değerlendirdi.

DRD Derindere Filo Kiralama açıklamasına göre JCR Eurasia Rating, DRD Derindere Filo Kiralama'yı ''BBB-'' notuyla değerlendirirken, şirketin genel görünümünü ise ''Stabil'' olarak belirledi.

JCR Eurasia, 14 bin adete yaklaşan araç filosu, 800 adedi aşan Türkiye çapında servis noktası ve bin 300'ü aşkın müşteri portföyüne sahip DRD Derindere Filo Kiralama'yı sektörel dalgalanmalara göreceli olarak bağışık bir yapıya sahip ve küresel standartlarda araç başına gelir özelliklerine sahip olarak nitelendirdi.

JCR-ER ayrıca ortaklarından herhangi bir destek sağlanıp sağlanamayacağına bakılmaksızın, mevcut müşterilerinin pazardaki itibarlarını ve etkinliklerini koruması kaydıyla, DRD Derindere Filo Kiralama'nın esas faaliyetleri yoluyla bilançosunda üstlendiği riskleri yönetebilecek yeterli liyakat, deneyim ve altyapıya ulaştığını açıkladı.

DRD Derindere Filo Kiralama Üst Yöneticisi (CEO) Aytekinhan Yıldırıcı konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2010 yılında 225 milyon lira yatırımı yaparak 5 bin 650 adet aracı uzun dönem kiralamada kullandıklarını hatırlatarak, bu yıl ise 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapmayı, 6 bin 800 adet aracı kira sözleşmesiyle bağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir