”DSP'den, başka istifa olmayacak”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'den yeni istifaların gelmesini beklemediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KARABÜK - DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Partimizden başka istifa olamayacaktır" dedi.

Masum Türker, Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hizmet binasının açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rahşan Ecevit'in, daha açıklanmadan parti yönetimini bahane ederek istifa etmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Dün istifa eden 2 milletvekilinin yaklaşımının yanlış olduğunu savunan Türker, şöyle konuştu:

"Partimizden başka istifa olamayacaktır. Racai Birgün hariç istifa eden 2 milletvekili, sağda bir yapılanmaya yönelecekler. Bugün istifa eden Birgün, aslında Rahşan hanım gibi yanlış bilgilendirilmiştir. Kendisine aktarılanlardan rahatsızlık duymuştur. Recai bey ve diğer 2 arkadaşımın istifalarını birbirine karıştırmamak lazım. Rahşan hanım, bizim yönetimimiz çalışmaya başladığı an geri dönecektir. Ben, başkanlar kurulunu belirleyip Rahşan hanımın elini öpmeye gidecektim, randevuya 1 gün kala Rahşan hanım bu yöne itildi. Kongrede aradığını bulamayan her siyasi partide istifalar olur, bu doğaldır."

Suriye sınırındaki mayınlara da değinen Türker, konunun su kaynaklarıyla da bağlantılı olduğunu belirtirken, "Mayınların temizlenmesiyle ilgili kanun geçti. Ama ben buradan ilan ediyorum, bu işi alacak müteahhitlere sesleniyorum. Biz iktidar olduğumuz zaman, ihaleyi benzer kanunlarla iptal edeceğiz. Buranın, kolunu bacağını kaybetmiş insanlara verilmesi gerekir, onların hakkıdır.'