DTP'li Türk'e dokunulmazlık fezlekesi

Söz konusu fezleke "terör örgütünün propagandasını yaptığı" gerekçesiyle hazırlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk'e, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Söz konusu fezleke, Türk'ün "terör örgütünün propagandasını yaptığı" gerekçesiyle hazırlandı.

Edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ekimde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nin önünde aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu bir grupla yaptığı basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında başlattığı incelemeyi tamamladı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun "terör örgütünün propagandasını yapma" suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca dokunulmazlığının kaldırılması yönünde hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, Adalet Bakanlığına gönderilen fezlekenin bir örneği DTP hakkındaki kapatma davası dosyasına konulmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu'na da gönderildi.