Duayenler değişimi yorumladı

Türk sanayinin duayenlerinden Asım Kocabıyık ve İshak Alaton, ekonomide ve toplumsal yaşamdaki dönüşüme tanıklıklarını dile getirdi ve dönüşümü yorumladılar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Talip AKTAŞ

İSTANBUL - 1980'de dışa açık büyümeye geçişle bir milat yaşayan Türkiye ekonomisi, son 30 yılda büyük dönüşüm yaşadı. İş dünyasının sanayici geçmişi 1980 öncesine dayanan temsilcileri bu tarihsel dönüşüm sürecine birinci elden tanıklık ettiler. Türk sanayinin duayenlerinden Asım Kocabıyık ve İshak Alaton, bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz söyleşilerde, dünden bugüne ekonomide ve toplumsal yaşamdaki dönüşüme tanıklıklarını dile getirdi ve dönüşümü yorumladılar…

Alaton: Ekonomide mucize yaratıldı

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide "mucize yarattığı" görüşünde. Alaton, AK Parti iktidarında Türkiye'nin askerin vesayetinden kurtularak demokratik  ir ülke olma yolunda ilerlediğini de savunuyor.

"Bugün, TSK'nın vesayetinden hakiki manada kurtulmanın ve toplum olarak kendi kendine karar verebilme aşamasına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Alaton, iş dünyasının gizli korkusu "Türkiye-İran olur mu?" endişelerini de "paranoya" olarak yorumluyor.

Kocabıyık: Sosyal atmosferden rahatsızım

Borusan Holding Kurucu Başkanı Asım Kocabıyık, Türkiye'de sanayinin mevcut yapısıyla doyum noktasına ulaştığı görüşünde. Çarenin "yeni ve ileri teknoloji yatırım sahaları bulmak" olduğunu ifade eden Kocabıyık, "Sofistike yatırımlara giremedikten sonra sanayinin yeni kapasitelerle yeni istihdam yaratması mümkün değil" tespitine vurgu yapıyor. Türkiye'deki siyasi tansiyonla gerginliklerin "rahatsız edici düzeyde" olduğunu vurgulayan Kocabıyık, gelişmeleri yorumlarken, "sosyal atmosferden de rahatsızım" diyor.

Söyleşi tüm detaylarıyla bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde...

 

Bu konularda ilginizi çekebilir