Dumankaya 2012’de halka açılacak

İstanbul’un Anadolu yakasında Adres, İkon gibi iddialı projeleri ile tanınan Dumankaya halka arza hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - İstanbul’un Anadolu yakasında Adres, İkon gibi iddialı projeleri ile tanınan Dumankaya halka arza hazırlanıyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurma hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyerek, “Bu yıl Avrupa yakası ve Anadolu yakasındaki projelerimize başlamak istiyoruz. Bu yatırımların da portföye girmesiyle 2012 yılının ilk yarısında halka arzı hayata geçirebiliriz” dedi.

Fransa’nın Cannes şehrinde yapılan MIPIM Gayrimenkul Fuarı sırasında açıklama yapan Dumankaya,” Yüzde 25 ile yüze 40 arasında bir hisseyi halka açmayı planlıyoruz. GYO kurma kararı verdik. 2 yatırım bankası ile anlaştık. Halka açılarak hem kurumsallaşma, hem şeffaflık açısından önemli yol almış olacağız. Global ölçekteki fonları çekmenin yolu da bu. 300-400 milyon liralık bir şirket değeri ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise, Anadolu yakasında hasılat paylaşımı ile büyük bir proje için görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Anlaşmak üzereyiz. Eğer Anadolu yakasındaki bu proje için aksilik çıkmazsa o zaman Halkalı‘daki ikinci projeyi 2012 yılına sarkıtabiliriz. Yine de bu yıl genelinde 5-6 proje hedefimizi değiştirmeyecek” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir