Dünya 1 saat karardı

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın çağrısı üzerine küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Dünya Saati (Earth Hour)" eylemi dün gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başta iklim değişikliği olmak üzere, kısıtlı doğal kaynakların korunmasına yönelik sembolik bir adım atmak amacıyla hayata geçirilen 'Dünya Saati uygulaması' Fransa'nın simgelerinden Paris'teki Eyfel Kulesi'nde de yapıldı.

Fransa'da farklı noktalarda 'Dünya saati uygulaması' nedeniyle ışıklar 1 saat süreyle karartılırken, Eyfel Kulesinin ışıkları güvenlik gerekçesiyle 5 dakika süreyle kapatıldı. "Gezegen için bir saat" sloganıyla düzenlenen proje, iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Paris, Aralık ayında Dünya İklim Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın çağrısı üzerine küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Dünya Saati (Earth Hour)" eylemi dün gerçekleştirildi.

New York 1 saat karardı

“Aydınlık bir dünya için 1 saat karanlık" eylemine New York'tan da destek geldi. New York'ta, kentin simge binası Empire State'in yanı sıra, Birleşmiş Milletler Binası, Chrysler Binası, Trump Kulesi, çok sayıda köprü ve belediye binası, dün akşam 20.30-21.30 arası karanlığa gömülürken, bazı New Yorklular da evlerinin ışıklarını söndürerek eyleme destek verdi. Ülke genelinde de 80 milyon ABD'li ev ya da is yerlerinin ışıklarını söndürerek, yer kürenin yaşadığı sorunlar konusuna dikkat çekme konusunda duyarlılık gösterdi. Ayrıca aralarında New York, Arkansas, California, Florida, Illinois, Kansas eyaletlerinin da bulunduğu 33 eyalette, valilik konutları ile valilik binaları da 20:30-21:30 arasında karanlığa gömüldü.

İstanbul 'Dünya Saati'ne uydu

Başta iklim değişikliği olmak üzere, kısıtlı doğal kaynakların korunmasına yönelik sembolik bir adım atmak amacıyla hayata geçirilen projeye İstanbul'dan da destek geldi.
Türkiye'deki 60. Yılını kutlayan Harbiye'deki Hilton İstanbul Bosphours Oteli'nin Dünya Saati'nin uygulandığı bu anlamlı günde 20.30 - 21.30 saatleri arasında genel alanlarında özellikle dış cephe ışıkları söndürüldü, bazı bölümleri mumlarla aydınlatıldı.

Boğaz Köprüsü'nün ışıkları güvenlik gerekçesiyle kısmen, Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii) ışıkları ise tamamen kapandı. Ayrıca organizasyon kapsamında, Beylerbeyi Sarayı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Yıldız Sarayı Şale Köşkü, Küçüksu Kasrı,Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasırları gibi birçok anıtsal yapı da ışıklarını 1 saat süreyle kapatarak “Dünya Saati" etkinliğine destek verdi.