Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 520 milyon euro kredi

Dünya Bankası'nın vereceği ESES DPL II Kredisi, 21,5 yıl vadeli ve 14 yılı geri ödemesiz dönemden oluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünya Bankası'nın, 519,6 milyon euro tutarındaki İkinci Program Amaçlı Çevresel Sürdürülebilirlik ve Enerji Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'ne ilişkin anlaşması imzalandı.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye tarafından çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve enerji sektöründe gerçekleştirilen yapısal reformların Dünya Bankası tarafından da desteklendiği kaydedildi.

Açıklamada, bu amaçla oluşturulan İkinci Program Amaçlı Çevresel Sürdürülebilirlik ve Enerji Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'nin (Second Programmatic Environmental Sustainability and Energy Sector Development Policy Loan – ESES DPL II) 15 Haziran 2010 tarihinde Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu'nda görüşülerek onaylandığı ve kredi anlaşmasının da bugün imzalandığı belirtildi.

519,6 milyon euro tutarındaki ESES DPL II Kredisi, 21,5 yıl vadeli ve 14 yılı geri ödemesiz dönemden oluşacak.

Söz konusu kredi kapsamında, (i) enerji sektörü, (ii) sürdürülebilir çevre yönetimi ve (iii) iklim değişikliği alanlarında uygulanmakta olan reformların desteklenmesi amaçlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir