Dünya Moğol Kongresi Bursa'da yapılacak

Vali Harput: "Moğol yetkililer maden ile sağlık, inşaat ve başka alanlarda bizlerle iş birliği yapmak istiyor"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Dünya Moğol Kongresi'nin bu yıl Bursa'da yapılacağını söyledi. Harput, Tarihi Heykel Valilik Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Valilik himayesinde, Bursa Ticaret Odası ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde düzenlenen kongrenin 12 Aralık'ta başlayıp, 3 gün süreceğini bildirdi.
 
Moğolistan'ın coğrafi olarak dünyanın 9'uncu büyük ülkesi olduğunu belirten Harput, "Tarihte uzun yıllar iç içe yaşadığımız bir millet. Maden bakımından zengin bir ülke. Moğolistan, el değmemiş 80 çeşit ve 1,3 trilyon doların üzerinde maden rezervine sahip bir ülke. Moğol yetkililer bu alan ile sağlık, inşaat ve başka alanlarda bizlerle iş birliği yapmak istiyor" dedi.
 
Vali Harput, Moğolistan'ın teknoloji, sanayi, tarım ve endüstri alanlarında da yeni yeni gelişen bir ülke olduğunu ifade ederek, kongrenin, ekonomik ilişkilerin ve gönül bağlarının gelişmesi açısından önemli bir organizasyon olacağını vurguladı.
 
Kongreye, Moğolistan'dan eski cumhurbaşkanları, meclis başkanı, milletvekilleri ve iş adamlarından oluşan 102 kişinin katılacağını dile getiren Harput, "Madencilik sektörünün yanı sıra güneş, rüzgar ve kömür enerjisi, hayvancılık, konut, sağlık sektörü bakımından değerli bir ülke. Moğol devleti bu alanlarda yatırımcılara karşı çok önemli teşvik ve destek veriyor. Moğol yetkililer, kongre boyunca tanıtıcı belgesellerle yatırım avantajları, iş birliği imkanları konularında açıklamalarda bulunacak" diye konuştu.
 
Harput, kamuoyunda "kayıp Türkler" olarak bilinen ve Moğolistan'da yaşayan "Doka Türkleri"nden de 3 kişinin kongrede yer alacağını kaydetti.