DÜNYA Otobüsü ilgi odağı

DÜNYA otobüsü Anadolu kentlerinde iş dünyası ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazeteniz DÜNYA'nın 30'uncu Yıl Etkinlikleri kapsamında yola çıkan DÜNYA otobüsü Anadolu kentlerinde iş dünyası ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İstanbul ve Ankara'dan sonra Anadolu'ya açılan DÜNYA Otobüsü'nün ilk durağı Orta Anadolu'nun sanayi kentlerinden Kayseri oldu. Kayseri'de OSB bölgeleri başta olmak üzere kentin tüm noktalarında gün boyunca DÜNYA Gazetesi dağıtıldı.

Gezi Mimarsinan OSB'de başlayıp, Kayseri Meydanı'nda devam etti. DÜNYA Otobüsü'nün bir sonraki durağı olan Türkiye sanayinin öne çıkan merkezlerinden Gaziantep'te de OSB'ler, kentin önemli noktaları ve kamu kurumlarında gazete dağıtıldı. Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ile Ceyhan ve Karataş Yolu'ndaki firmaları gezerek gazete dağıtan DÜNYAotobüsü, Çukurova Üniversitesi'ne de uğradı.

Öğrenciler DÜNYA ile tanıştı

Ardından Mersin'e gelen DÜNYA Otobüsü'nün ilk durağı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) oldu. MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Serbest Bölge İşleticisi AŞ (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müdürü Halil Yılmaz'ın da katıldığı gazete dağıtımı yoğun ilgi gördü.

Gün boyunca Mersin caddelerinde dolaşan otobüs Mersin Üniversitesi'ne de uğradı. 80 farklı sektörün faaliyet gösterdiği sanayi yapısıyla dikkat çeken Konya'ya da uğrayan DÜNYA otobüsü, OSB'lerdeki firmalara gazete dağıttı. Selçuk Üniversitesi, Karsan Özel Organize Sanayi ve Büsan Özel Organize Sanayi bölgelerinde de gazete dağıtan otobüsün bir sonraki durağı İç Anadolu'nun yükselen sanayi kenti Eskişehir oldu.

Anadolu Üniversitesi'nin ardından başta Eskişehir OSB ve KOBİ Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere tüm sanayi sitelerini gezerek gazete dağıtan otobüs, ilk gezi etabının son durağı olan Gebze'de ise Hasköy Sanayi Sitesi'ndeki firmaların ardından Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler'i ziyaret etti. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de gazete dağıtan otobüs Eskihisar Arabalı Vapur İskelesi'nde de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Otobüs, Anadolu turuna önümüzdeki hafta

Bursa'dan devam edecek DÜNYA Otobüsü önümüzdeki hafta başında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası önünde olacak. Otobüs gezilerine Balıkesir, Manisa, İzmir ve Denizli ile devam edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir