DÜNYA'dan iki önemli toplantı

Yalova'da Aksa'nın karbon elyafı tartışıldı, Kastamonu'da Garanti Anadolu Sohbetleri gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksa ve DÜNYA Gazetesi işbirliğiyle, kompozit ve karbon elyaf endüstrisinin Türk ekonomisi için barındırdığı fırsatları tartışmak üzere düzenlenen "Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye'nin Fırsatları: Kompozit & Karbon Elyaf" başlıklı toplantılar dizisinin ilki, Yalova'da gerçekleştirildi.

Toplantının moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yaptı. Toplantıda söz alan Aksa Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, dünyada çeliğin yerini almaya başlayan bir hammadde olan karbon elyafın son kullanım alanlarının Türkiye'nin lokomotif endüstrileri arasında olması nedeniyle ülke için önemli fırsatlar içerdiğini söyledi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise karbon elyafın Yalova için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kastamonu'da Garanti Sohbetleri

Garanti Bankası ile DÜNYA Gazetesi'nin organize ettiği Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 65'incisi önceki gün Kastamonu'da yapıldı. Toplantıda 170 kilometrelik uzun sahili ve milli parklarıyla Kastamonu'nun büyük turizm potansiyeli bulunduğu ifade edildi, havaalanının açılmasıyla turizmin daha da ivme kazanacağı vurgulandı.

Toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Türkiye'nin Doğal, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir köşesi olan Kastamonu, sahip olduğu insan gücünü seferber edebilirse ve kendisi gibi kalırsa, ilk önce ülkemizde, daha sonra dünyada marka şehirler arasına girebilir" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir