Dünyanın dört bir yanında yatırım fırsatı

Akbank'ın yeni hisse senedi fonları; Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika olmak üzere dört kıtada yatırım yapma olanağı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika olmak üzere dört kıtada yatırım yapma olanağı sağlayan "Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fon"larını önümüzdeki günlerde halka arz edecek.

Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na bağlı fonların adları; "Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na bağlı Amerika Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonu: Amerika Fonu", "Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na bağlı Avrupa Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonu: Avrupa Fonu", "Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na bağlı Asya Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonu: Asya Fonu" ve "Akbank T.A.Ş. Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na bağlı Latin Amerika Yabancı Menkul Kıymetler Alt Fonu: Latin Amerika Fonu" olarak sıralanıyor.

10 lirayla bile yatırım yapmak mümkün

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, "Çıkaracağımız dört yeni fonla Türk yatırımcısı hem gelişmiş ülkelerdeki hem de gelişmekte olan ülkelerdeki hisse senetlerine kolay bir şekilde ulaşabilecekler ve yatırım yapabilecekler. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor" dedi.

Bu fonlara çok ufak tutarlarla girmenin mümkün olduğuna dikkati çeken Binbaşgil, "İlla büyük paranız olması gerekmiyor. 10 lirayla bile bu ülkelerdeki hisse senetlerine yatırım yapmak mümkün olabiliyor" diye konuştu.

Yeni fonların hepsi hisse senedi fonu

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de Amerika fonunun büyüklüğünün yaklaşık 2,3 milyar dolar, Avrupa fonunun büyüklüğünün 414 milyon euro, Latin Amerika fonunun büyüklüğünün 3,9 milyar dolar, Asya fonunun büyüklüğünün de 16,9 milyar dolar olduğunu belirtti.

Tözge, "Biz yatırımcılara dünyayı vaat ediyoruz. Şişli'de oturan bir müşterimiz Şişli şubemize gidip veya evinden internet şubemizi tıklayıp, çağrı merkezimizi aradıktan sonra binlerce kilometre uzaktaki yatırım araçlarına, piyasalarına doğrudan yatırım yapma lüksüne sahip olacak. Hem de minimum 10 lira tutarla" dedi.

Yeni fonların hepsinin hisse senedi fonu olduğunu söyleyen Tözge, fonlara yatırım yapacaklar açısından maliyetlerin ne olacağı sorusuna karşılık ise "Latin Amerika ve Asya'nın fon yönetim ücreti yüzde 2,90, Avrupa ve Amerika'nın yüzde 2,25" dedi.

Türk yatırımcıların sepetini çeşitlendirmesi açısından bu dört yeni ürünün iyi vazife göreceğini söyleyen Tözge, halka arz tarihine ilişkin, mayısın ikinci haftası gibi bu fonların Türk yatırımcısının hizmeti için çalışmaya başlayacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir