Dünyanın en büyük havacılık yatırımcıları İstanbul'a geliyor

"Tek Avrupa Hava Sahası AR-GE Semineri"nde 2.1 milyar euroluk "Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları" masaya yatırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Avrupa ve dünyanın en büyük havacılık yatırımcıları, İstanbul'da 22-23 Eylülde gerçekleştirilecek "Tek Avrupa Hava Sahası AR-GE Semineri"nde bir araya gelecek.

Semimere, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ev sahipliği yapacak. SHGM'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Trafik Yönetim Sistemi'nin geleceğini ve teknolojik altyapısını belirleyecek SESAR projesi çerçevesinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek seminere, SELEX, INDRA, THALES ve ENAV gibi dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinin yanı sıra Türkiye'deki havacılık endüstrisi temsilcileri de katılacak.

Seminerde, 2.1 milyar euroluk havacılık tarihinin en önemli projesi olan "Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları" (SESAR) kapsamındaki endüstriyel yatırımlar ve iş birliği imkanları masaya yatırılacak.

DHMİ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Havelsan, HEAŞ, TAI, TAV, THY, Çelebi gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra havayolu işletmeleri ve İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Anadolu ve Erzincan üniversitelerinden temsilcilerin de katılacağı seminer, dünyanın ve Avrupa'nın önde gelen şirketleri ile ortaklık kurma ve bilgi birikimini paylaşma açısından önemli fırsatlar sunacak.

Avrupa'nın Hava Trafik Yönetimi ile ilgili araştırmaları gerçekleştirmek amacıyla Avrupa Komisyonu, EUROCONTROL ve ilgili kuruluşların ortak bir bütçeyle oluşturdukları 2.1 milyar euroluk projeye, Türkiye'nin de katılım hakkı bulunuyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir