Dünyanın kitabı okurlarla buluşuyor

Fuara, DÜNYA Şirketler Grubu, 3. Salon’da, 501A no’lu standta, zengin kitap ve dergi çeşitleriyle katılıyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Beylikdüzü’nde, düzenlen 28. İstanbul Kitap Fuarı 8 Kasım Pazar akşamına kadar sürüyor.

Yurt içi ve yurt dışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı’nda uluslararası etkinliklerin yanı sıra söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk aktiviteleriyle birlikte 297 etkinlik düzenleniyor.

Fuara, DÜNYA Şirketler Grubu, 3. Salon’da, 501A no’lu standta, zengin kitap ve dergi çeşitleriyle katılıyor...

Standta, DÜNYA Kitap Dergisi, “ehlikeyf” Dergisi, DÜNYA Kitapları, Cambridge Yayınları okul ve ders kitapları, Cideb Yayınları kitapları, yurtdışından gelen 2010 takvimleri ve hard-cover prestij kitaplar, çeşitli yayınevlerinden İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça romanlar, tek dağıtımını DÜNYA’nın yaptığı yerli - yabancı yemek ve İstanbul kitapları, Fransız oyun kartları yer alıyor. Yerli-yabancı gazete ve dergilere abonelikler yapılıyor...

DÜNYA Kitap Dergisi’nin geleneksel hale gelen Yılın En İyileri Ödülleri de TÜYAP Kitap Fuarı sırasında sahiplerini bulacak. 5 Kasım Perşembe akşamı, kitap fuarındaki Interexpo Salonu’nda gerçekleştirilecek tören, saat 18.00’de başlayacak...

Aynı törende, “ehlikeyf” dergisinin tanıtımı yapılacak ve 2009 Altın Sayfa Gastronomi Ödülü de sahibine verilecek.. Fuarda bu sene okurları karşılayacak önemli bir yenilik ilk kez açılan Uluslararası Salon. 27 ülkeden yayıncılar, editörler ve yayıncılar birliği temsilcilerinin yer alacağı Uluslararası Salon, yarına kadar, 11.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak. Uluslararası Salona bu sene ilk kez Avrupa Kültür Merkezleri: Fransa, Finlandiya, İspanya, Hollanda, Romanya, Yunanistan, İsveç, İsviçre ve İtalya ortak bir standla katılırken, salonun diğer katılımcıları Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Venezüela Bolivar Cumhuriyeti, Romanya ve Fransa’dan yayıncılar ve editörlerden oluşuyor.

Bağımsız bir edebiyat topluluğu olan Literature Across Frontiers ise Bask, Çek Cumhuriyeti, Galler, Estonya, Macaristan, Katalonya, Litvanya, Letonya, İskoçya, İrlanda, Polonya, Portekiz ve Slovenya’yı temsilen fuara katılıyor.

28. İstanbul Kitap Fuarı yurt dışından çok sayıda yazar, şair, eleştirmen ve çevirmeni ağırlıyor. İstanbul Kitap Fuarı’nın yurt dışından söyleşi ve imza günlerine katılmak üzere 51 yazar konuğu var.

Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan. Çapan için Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Uzaktan Yakına Cevat Çapan” kitabı da fuarda, profesyonel katılımcılara dağıtılıyor. Fuarın ana teması ise “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olarak belirlendi.

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuar giriş ücreti 5 TL. 28. İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2009 – 19. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.