Durak, 'uzatmaya' itiraz etti

Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırma kararının 2 ay daha uzatılmasına itiraz etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - İçişleri Bakanlığınca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, uzaklaştırılma süresinin yeniden 2 ay uzatılmasıyla ilgili olarak Adana 2. İdare Mahkemesine açtığı davanın reddedilmesine avukatı aracılığıyla itiraz etti.

Durak'ın avukatı Necil Topuz, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, müvekkilinin İçişleri Bakanlığınca 28 Mart 2010'da görevinden uzaklaştırıldığını, bugüne kadar bu kararın 2 ayda bir uzatıldığını hatırlattı.

Görevden yeniden uzaklaştırılmasıyla ilgili karara itiraz etmek üzere Adana 2. İdare Mahkemesine dava açtıklarını, müvekkili Durak'ın bu davada ifade verdiğini belirten Topuz, davanın "reddi" ile ilgili mahkeme kararına itiraz ettiklerini, itiraz dilekçesini  Danıştaya gönderdiklerini söyledi.

Topuz, meclis üyesi Mustafa Tuncel'in görevden alınmadan önce Aytaç Durak'a yönelik itham ve iddialarda bulunduğunu belirterek, "Bunlardan en önemlisi, Tuncel'in 'Ben onun kara kutusuyum. Kirli işlerinin hepsini ben biliyorum. Bunların hepsini kasete aldım, bunu cumhuriyet savcılığına vereceğim' şeklinde cümleler içeren açıklamasıydı. Bu açıklamalar medyada çok geniş yer buldu. Soruşturmanın selameti açısından Durak görevden alındı. Savcılığa başvurarak Tuncel'in ithamlarına ilişkin detayların ortaya çıkması ve iddia olunan kasetin Tuncel'den istenmesi talebinde bulunduk. Cumhuriyet savcılığı 16 ay sonra Tuncel'in müvekkilim Durak hakkında CD ve kaset ibraz etmediğine ilişkin cevap verdi" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir