Düşen uçak İstanbul'a geliyordu

Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinden kalkış yapan uçak düştü; 7 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı, akşam saatlerinde Kuzey Irak'ta Lübnan'dan kalkan iş jetinin, Irak'ın Süleymaniye kentinden 4 yolcuyu alarak İstanbul'a ulaştırmak üzere havalandıktan kısa bir süre sonra düştüğünü bildirdi.

Edinilen bilgiye göre Lübnan tescilli ve 3 mürettebatı bulunan bir iş jeti, yolcu almak üzere Lübnan'dan Süleymaniye'ye hareket etti.

Burada 4 yolcuyu alarak İstanbul'a ulaştırmak üzere havalanan uçak, kalkıştan kısa süre sonra alev aldı. Daha sonra düşen uçakta, 3'ü mürettebat, 4'ü yolcu 7 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer uçakta ilk belirlemelere göre Türk yolcu bulunmadığını da kaydettiler.

Mürettebat ve yolcular dahil ölen 7 kişiden ikisi Lübnanlı, biri Ürdünlü, biri Amerikalı, biri İngiliz ve biri de Iraklı. Yedinci kişinin milliyeti hakkında ise bilgi edinilemedi. Uçaktaki işadamlarını misafir ettiği bildirilen Irak'ın AsiaCell adlı cep telefonu firması yetkilileri, şu anda bilgi vermek istemediklerini, yarın basın için detaylı bir resmi açıklama yapacaklarını belirtti.

     

Bu konularda ilginizi çekebilir