Düzce'de 3 kişi evde ölü bulundu

Düzce'de bir evde 1'i çocuk 3 kişi boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düzce'de, Gürcistan uyruklu bir kadın, 7 yaşlarında erkek çocuk ve bir erkek, Aziziye Mahallesi Huzur Sokak'ta bahçe içindeki tek katlı evde ölü bulundu. İlk incelemede 3 kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü belirlendi. 

Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Evin etrafına güvenlik şeridi çekildi. 

Olayla ilgili soruştuma başlatıldı.

Savcılık incaleme yaptı

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Gürcistan uyruklu 2 kardeş ve genç bir yakınları olmak üzere üç kişinin cesedinin bulunduğu evde inceleme yaptı.

Güre, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün saat 16.45 civarında nöbetçi müracat savcılığına kolluk kuvvetlerinden, Aziziye Mahallesi'ndeki evde üç ölü şahsın bulunduğu ihbarı geldiğini ve bunun üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Müracat savcılığının kolluk kuvvetlerine ilk aşamada gerekli talimatları verdiğini ifade eden Güre, "Olay yeri inceleme ekipleri ve diğer kolluk birimleri de delillerin muhafazası için olay mahaline intikal ettirildi. Ardından nöbetçi savcımız olayı devraldı. Biz de az önce bir inceleme yaptık. Delil toplama işlemleri devam ediyor. Olayın sebepleri, varsa fail veya failleri, buna bağlı olarak bulunması için soruşturma genişletildi. Aşamalardan kamuoyunu ayrıca bilgilendireceğiz. Kesin ölüm sebebi belli olmadığı için bir şey söylememiz mümkün değil. Nöbetçi savcımızın eşliğinde bir harici muayene ve otopsi işlemi yapılacak. Ondan sonra ölüm sebebi belli olsun, bu iş cinayet mi doğal ölüm mü ortaya çıkacak. Eğer cinayetse, ona bağlı olarak şüpheli ya da şüphelilerin araştırılması işlemleri devam edecek" şeklinde konuştu. 

Güre, başsavcılığın yaptığı bilgilendirme dışındaki her bilginin spekülasyon olacağını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Düzce'de, yakınlarının 3 gündür haber alamadıkları Gürcistan uyruklu Ema (56), Elnaz (46) ve Sahip Sharipova'nın (19) cesedi, Ema Sharipova'nın eski eşi Servet Öztürk'ün Aziziye Mahallesi Huzur Sokak'taki söz konusu kişilerin evlerini kontrol etmesi üzerine bulunmuştu. Öztürk, eve girdiği sırada eski eşi ile Elnaz ve Sahip Sharipova'nın hareketsiz yattığını görüp durumu yetkililere bildirmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Ema ve Elnaz'ın kız kardeş oldukları, Sahip Sharipova'nın da Ema'nın torunu olduğu öğrenildi.