E-fatura Netsis'le kesilebilecek

Netsis, usul ve esasları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen E-Fatura Uygulaması'na entegrasyon izni aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımları alanında Türkiye'nin teknoloji öncüsü Netsis, daha hızlı ve düşük maliyetli fatura kesimini mümkün kılan E-Fatura Uygulaması'nda, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın entegrasyon onayını aldı. Kurumlar arasında daha hızlı, az maliyetli ve çevreci biçimde faturalaşmayı sağlayan e-fatura, Netsis çözümleriyle kesilebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak Netsis Redcode çözümleri üzerinde oluşturulabilen E-Fatura, aynı zamanda çevreci yönüyle de kazanım sağlıyor. Elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların, taraflar arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığınca oluşturulan E-Fatura Uygulaması, AŞ ve LTD unvanlı mükelleflerce kullanılabiliyor.

E-faturalar Netsis gibi entegrasyonu onaylanmış yazılımlar aracılığıyla veya GIB portali aracılığıyla kesilebiliyor. Uygulama harici yollarla gönderilen herhangi bir elektronik belge Vergi Usul Kanunu kapsamında e-fatura olarak kabul edilmiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir